Je bent hier: Home > Beleggen

Beleggen

Brokers vergelijken

Brokers vergelijken

Welke broker hanteert de goedkoopste tarieven om aandelen te kopen?

Vergelijk aandelenbrokers »

CFD Brokers vergelijken

CFD brokers vergelijken

Voor traders: speculeer op korte termijn op stijgingen of dalingen, ga long of short

Vergelijk CFD brokers »

Wie meer rendement uit zijn geld wilt halen zou misschien eens kunnen overwegen om zelf te gaan beleggen. Een belegger investeert zijn geld rechtstreeks in een onderneming of bedrijf en krijgt daarvoor aandelen in de plaats. De belegger kan er ook voor kiezen om geld uit te lenen aan bedrijven of overheden door obligaties aan te kopen. Of er kan ook belegd worden in alternatieven zoals goud en zilver of vastgoed.

Het is belangrijk dat je verstand hebt van beleggen. Daarom kan je overwegen om eens te kijken naar een cursus beleggen. Hoewel er enorm veel geld te verdienen valt met het beleggen in aandelen of obligaties, valt er ook enorm veel geld te verliezen. Je moet dus leren hoe je je spaargeld kan beschermen en hoe je de risico's beperkt kan houden.

Schrikt zelf beleggen je wat af door de risico's? Dan kan je nog altijd geld beleggen in beleggingsfondsen. Dan wordt alles voor jou geregeld. De fondsbeheerder beslist waar het geld in wordt geïnvesteerd en probeert zo een mooi rendement te realiseren. Zelf hoef je er dan geen aandacht aan besteden. Maar aan een beleggingsfonds zitten wel verschillende kosten. De beheerders moeten natuurlijk betaald worden en dat zal wegen op het rendement.

Online beleggen

Online beleggen is simpel gezegd het verkopen en kopen van obligaties, aandelen, opties of afgeleiden via het internet. Beleggen is nu een stuk bereikbaarder geworden voor mensen die willen beleggen vanuit huis. Door beroep te doen op een online broker kan je aandelen of obligaties kopen tegen lage kosten. De laatste jaren zijn er heel wat brokers op de markt gekomen waardoor de kosten van beleggen fors zijn gedaald tegenover pakweg tien jaren geleden.

Kosten

Als je regelmatig aandelen koopt en verkoopt dan zijn de transactiekosten erg belangrijk. Een dure bank of broker zal door de hoge kosten een hap uit jouw rendement nemen. Gelukkig zijn er veel aanbieders te vinden die het online beleggen mogelijk maken. Denk hierbij aan websites als Alex en Binck, maar daarnaast bieden ook websites van traditionele banken de mogelijkheid om online te beleggen. Tenslotte zijn er ook nog echte prijsvechters op de markt die fors goedkoper zijn dan de gevestigde waarden. Daarom kan je best brokers vergelijken.

Handelen op korte termijn

Op sociale media zal je vast al wel influencers gezien hebben die praten over snelle winsten door te handelen op korte termijn in bijvoorbeeld CFD's of Forex. De waarheid is dat echter slechts een zeer beperkt deel van de traders werkelijk winstgevend is. Uit cijfers van de brokers zelf blijkt dat 74% tot 89% van de klanten verlieslatend is.

.

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl