Je bent hier: Home > Creditcards > Prepaid creditcard > Vergelijken > Money2Go

Money2Go prepaid Mastercard

De Money2Go prepaid mastercard werd midden 2015 gelanceerd in Nederland door de Maltese Novum Bank. Het bedrijf stunt met een goedkope aanschafprijs voor de Money2Go card, een Mastercard gelijkaardig aan de vele andere prepaid creditcards die je in Nederland kan aanschaffen.

De kaart kan opgeladen worden via iDEAL en er wordt dus geen bankrekening aan de kaart gekoppeld. Op die manier kun je vervolgens betalingen uitvoeren die niet op jouw bankrekening zullen verschijnen.

Je kan de Money2Go card uiteraard overal gebruiken waar je het Mastercard logo ziet staan, zowel online als in winkels of restaurants. Interessant is dat je met deze kaart ook contactloos kan betalen (tot 25 euro), zo gaat het afrekenen super snel. Money2Go zegt daarom ook dat de kaart een perfect alternatief is voor cash geld, betalen gaat immers even snel omdat je geen pincode meer hoeft in te toetsen. Als de kaart eventueel gestolen wordt dan kan je de kaart laten blokkeren en het tegoed opnieuw terugvragen.

Het saldo van de kaart kan uiteraard steeds geraadpleegd worden via de website of via de smartphone app.

Let op de kosten!

Naast de aanschafprijs zijn er nog andere kosten waarmee je rekening moet houden en wat dat betreft is de Money2Go card zeker niet de goedkoopste. Het opwaarderen van de kaart is relatief duur en kost je 2% via iDEAL. Alleen de eerste storting is gratis. Wanneer je dus 500 euro op de kaart stort zal dit bij Money2Go 10 euro kosten. Bij concurrent Viabuy is het opwaarderen gratis als je geld overmaakt via bankoverschrijving, maar de aanschafprijs van Viabuy is dan weer fors hoger.

Geld pinnen is relatief goedkoop bij Money2Go. Er wordt 3,50 euro aangerekend als je geld opneemt. Bij Viabuy bedraagt dit 5 euro en bij de ICS card wordt er 2% aangerekend. Als je dus meer dan 175 euro wil opnemen ben je goedkoper af bij Money2Go.

Natuurlijk zijn prepaid creditcards bedoeld om cashloos te werken, maar af en toe zal je in het buitenland misschien wel wat cash geld willen pinnen.

Prepaid creditcards vergelijken is niet zo eenvoudig door de grote verschillen in tarieven. In aanschaf is de Money2Go card alvast bij de allergoedkoopste kaarten op de markt.