Je bent hier: Home > Creditcards > Traditionele creditcard

Traditionele creditcard

Creditcards vergelijken

Creditcards vergelijken

Op zoek naar een traditionele creditcard? De kosten die aanbieders aanrekenen zijn erg verschillend. Vergelijk daarom goed!

Vergelijk


Een vorm van lenen die vaak niet direct als lenen wordt gezien is het gebruik van de creditcard. Bekende merken zijn bijvoorbeeld Mastercard en Visa.

Een creditcard is dus een pas waarmee je producten kunt kopen die je pas achteraf moet betalen. Wanneer je bijvoorbeeld in de loop van de maand verschillende aankopen wenst te doen, maar deze niet meteen kan of wil betalen, dan kun je er voor kiezen om deze te betalen met je creditcard. Het bedrag wordt dan niet meteen, maar wel pas op het eind van de maand van je bankrekening afgeschreven. Dit in tegenstelling tot andere betaalkaarten zoals de debetkaart. Bij het gebruik van de debetkaart wordt het bedrag direct van de rekening afgeboekt en bij een creditcard gebeurt dit pas later.

Zodra je een traditionele creditcard gebruikt vraag je feitelijk direct een kortlopende lening aan. Creditcards bieden hiernaast de mogelijkheid om het bedrag dat is uitgegeven af te lossen in termijnen. Dit kun je zien als een verkapte lening, die relatief duur is. De rente die je betaalt over het bedrag dat je opneemt van je creditcard is vaak erg hoog en kan soms zelf oplopen tot 15 procent.

Snel een klein beetje geld lenen

Mensen die over een creditcard beschikken hoeven eigenlijk geen grote problemen te ondervinden wanneer ze bijvoorbeeld op het einde van de maand even onvoldoende budget op hun rekening hebben staan om de noodzakelijke kosten te betalen. Zij kunnen gewoon gebruikmaken van de mogelijkheden die hun creditcard te bieden heeft. In veel winkels of webshops kan je namelijk betalen met een creditcard. Daarnaast is het ook altijd mogelijk om een bedrag te pinnen, hoewel hier wel wat kosten tegenover staan, bijvoorbeeld 4% van het opgenomen bedrag. Maar tegenover een minilening is een geldafhaling met een creditcard nog een goedkope oplossing.

Creditcard aanvragen

Bij het aanvragen van een traditionele creditcard zal bekeken worden hoe hoog je maandelijkse limiet mag zijn. Een creditcard aanbieder wil er natuurlijk wel zeker van zijn dat het geld terugbetaald wordt, dus er worden enkele eisen bij het aanvragen van een creditcard gesteld. Iemand die een creditcard aanvraagt, zal ook zeker de maandelijks termijnen moeten kunnen betalen. Er wordt dus ook naar je financiële gegevens gevraagd, zoals je vaste inkomen, je gezinssituatie en of je een vaste of een tijdelijke baan hebt. Ook wordt er een BKR toetsing gedaan.

Je kan een creditcard aanvragen bij je bank zoals bijvoorbeeld ING. Maar je kan ook kiezen voor een bankonafhankelijke uitgever zoals ICS. Als je geen regelmatig inkomen hebt dan zal je geen traditionele creditcard kunnen aanvragen. Een prepaid creditcard is dan een oplossing.

Krediet

De hoogte van het bedrag dat je met de creditcard uit kan geven, is afhankelijk van de hoeveelheid krediet die je als rekeninghouder hebt. De hoogte van dit krediet wordt niet bepaald door het saldo op je rekening maar wordt van te voren vastgesteld door de creditcarduitgevende instelling. Dit is in de meeste gevallen een bank die je vaste inkomensstroom zal beoordelen. Heb je geen vast inkomen, dan zal een traditionele creditcard je zeker en vast worden geweigerd. Hoe hoger je maandelijkse inkomen, hoe hoger de maandelijkse limiet van je creditcard.

Let op

Let er bij de aanvraag altijd op of de creditcardmaatschappij de afbetaling niet standaard in termijnen laat verlopen. Hierdoor zal de rente die je betaalt veel hoger liggen. Neem altijd contact met de creditcardmaatschappij op, om te controleren of dit niet het geval is. Mocht het wel zo zijn, dan kun je een verzoek indienen dit te wijzigen.

Kosten

Dat er kosten aan creditcards zijn verbonden is duidelijk. Elke website vermeldt in ieder geval de aanschafkosten of de jaarlijkse kostprijs. Dit bedrag is afhankelijk van het soort creditcard dat je hebt en van de limiet. Zo kan de ene creditcard jaarlijks 10 euro kosten, maar kan een andere creditcard wel 50 euro of meer per jaar kosten.

Voor de overige kosten zul je de Algemene Voorwaarden moeten raadplegen. Hier kun je informatie vinden over kosten voor pinnen bij betaalautomaten, voor transacties in vreemde valuta, en voor het hebben van een negatief saldo. Deze algemene voorwaarden zijn op de meeste websites prima vindbaar. Daarnaast kan je gebruik maken van een creditcard vergelijkingstool om een inzicht te krijgen in de kosten.

Creditcards Vergelijken

Het vergelijken van creditcards is niet altijd makkelijk. Doordat creditcardmaatschappijen verschillende verdienmodellen hebben zijn alleen de jaarlijkse bijdrage niet doorslaggevend voor de beste keuze. De rentepercentages die creditcardmaatschappijen gebruiken verschillen sterk. Door goed te vergelijken kun je hierdoor jaarlijks honderden euro's besparen. Vergelijk hier creditcards >>

Daarnaast zijn er ook diverse spaarprogramma's waardoor je extra voordeel uit je creditcard kunt halen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om Airmiles te sparen bij elke betaling die je met je creditcard doet.

Voordelen en nadelen

Een Creditcard heeft zowel zijn voor- als nadelen. Enkele van deze voordelen en nadelen zijn:

Voordelen:

Je kunt ermee betalen zonder dat je geld op je bankrekening hebt; het is namelijk een vorm van een krediet.

De acceptatie is wereldwijd. Je kunt overal wel met een creditcard betalen.

In plaats van maandelijks het verschuldigde bedrag te betalen, kun je ook maandelijks een termijnbedrag afbetalen van het saldo.

Een creditcard is eenvoudig te gebruiken en net als met een bankpas kun je geld opnemen. Hiervoor zijn meestal wel kosten verschuldigd.

Nadelen:

Als je in termijnen betaalt, dan is de rente erg hoog ten opzichte van de rente die voor andere kredietvormen geldt.

Er wordt te vaak gemakkelijk geld uitgegeven wat er niet is.

Het is gewoon een krediet en dit wordt ook geregistreerd bij het BKR.


geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl