Je bent hier: Home > Creditcards > Traditionele creditcard > American Express Creditcards

American Express Creditcards

American Express
American Express

  • Jaarbijdrage: € 35,00 (Flying Blue Entry Card)
  • Bestedingslimiet: ligt niet vast
  • Alle aankopen 90 dagen verzekerd
  • Award Miles bij KLM - AIR FRANCE en Hertz
  • Aanvullende reisverzekering

We trappen een open deur in door te stellen dat American Express de minst bekende en populaire creditcard is, althans in Europa. Mensen die bijvoorbeeld voor hun werk of gewoon voor vakantie vaak in de Verenigde Staten vertoeven zullen het tegenovergestelde merken. Daar is American Express veruit één van de populairste betaalmethodes.

Waarom is American Express zo populair?

  • Bankonafhankelijk: kan aan elke bankrekening gekoppeld worden
  • Uniek spaarprogramma: onder andere vliegmijlen sparen
  • Verzekeringen: meest uitgebreide verzekeringen
  • Exclusieve extra's die geen enkele andere creditcard heeft

American Express heeft een bijzondere plaats ingenomen in de wereld van de kredietkaarten. Meer dan bijna alle andere creditcards is American Express gericht op pure luxe en een zo hoog mogelijk betaal- en leefgemak.

Het spaarprogramma van American Express is bijna legendarisch. Vliegreizen, hotelovernachtingen, volledige vakanties, interieur, gadgets, de lijst van luxe reismogelijkheden, hebbedingetjes en ontspannende uitjes is bijna oneindig. En mocht er ergens wat mis gaan met je aankoop of op reis? De verzekeringen van American Express zijn het meest uitgebreid van alle creditcards.

De instapkaarten van American Express kosten slechts 35 euro per jaar. Met zulk een kaart zijn alle aankopen gedurende 90 dagen verzekerd. Wens je ook een reis- en annuleringsverzekering of een autohuurverzekering, dan moet je kiezen voor de duurdere kaarten. Op de website van American Express kan je makkelijk alle kaarten vergelijken.

De duurdere kaarten zoals de Platinum Card komen met exclusieve extra's die geen enkele andere aanbieder heeft. Zo is er de 'Platinum Card Lifestyle Service' die allerlei unieke zaken regelt, zoals dineetjes op exclusieve plaatsen of backstage toegang op festivals.

De American Express creditcards zijn omwille van bovenstaande redenen niet de goedkoopste kaarten op de markt.

Bezoek de website van American Express om alle kaarten te vergelijken.

American Express Blue Card

De American Express Blue Card is de instapkaart van American Express. Deze creditcard is volledig uitgekleed en biedt dus eigenlijk alleen de mogelijkheid om geld op te nemen of verzekerd aankopen te kunnen doen.

American Express Green Card

De American Express Green Card is bedoeld als de ideale luxe reis creditcard, zonder vast te zitten aan hoge jaarbijdrages. Assistentie van het American Express reisbureau, een Priority Pass voor toegang op VIP lounches op luchthavens, wereldwijde Global Assist voor vragen en problemen, of handige travel apps voor uw smartphone, de American Express Green Card heeft het allemaal. En dat is niet alles. Deelname aan het Reward spaarprogramma is gratis en elke American Express Card heeft een aankoopverzekering en de garantie dat je je geld terug krijgt bij goederen die niet bevallen, ook als de winkel ze niet terug wil nemen. Die functie heeft geen enkel ander creditcardmerk. De American Express Green Card is met recht een creditcard om te koesteren.

American Express Flying Blue Card

De American Express Flying Blue Entry Card is ontstaan uit een samenwerking tussen American Express en de vliegtuigmaatschappij KLM/Air France. En dat geeft deze creditcard een aantal zeer voordelige extra's. Je kunt namelijk niet alleen sparen met het bekroonde American Express Reward programma, je kunt ook sparen met het Flying Blue Award Miles programma. Met het Award Miles spaarprogramma spaar je vliegkilometers. Met deze kaart hoef je niet eens te vliegen om airmiles te sparen, want bij elke euro die je besteedt krijg je één tot twee airmiles. Hoe meer je per jaar uitgeeft, des te meer airmiles je krijgt per bestede euro. Zodra je voldoende Miles hebt gespaard kun je deze inwisselen voor een vliegreis. Verder heeft de Flying Blue Card dezelfde voordelen als elke andere American Express kredietkaart. Je kunt verzekerd aankopen doen, ook als je artikelen niet kunt ruilen krijg je je geld terug en je bent verzekerd tijdens jouw reis. Om voor deze kaart in aanmerking te komen, dien je een minimaal inkomen van 25.000 euro per jaar te hebben. Overigens wordt deze creditcard niet overal in Nederland geaccepteerd.

American Express Flying Blue Plus Option

Alsof de American Express Flying Blue al niet voldoende bood, dan biedt de Flying Blue Plus Option zo mogelijk nog meer voordeel! Met de Flying Blue Plus Option krijg je tevens een zeer uitgebreide doorlopende reisverzekering zodat je niet alleen tijdens je reis, maar ook op de plaats van bestemming zeer goed bent verzekerd. Daarnaast spaar je maar liefst 2 keer zo snel vliegkilometers met het KLM Award Miles programma. Je gratis vliegreizen komen dus 2 keer zo snel binnen handbereik. En bij aanschaf van deze creditcard word je ook al behoorlijk op weg geholpen met 10.000 Award Miles. Nog 10.000 Miles er bij en je kunt bijna heel Europa doorvliegen! De American Express Flying Blue Plus Option kost gemiddeld 185,- euro per jaar. Rekening houdend met de doorlopende reisverzekering heeft de Flying Plus Option met een bedrag een betere prijs-kwaliteit verhouding dan de normale Flying Blue card.

American Express Classic Creditcard

Deze creditcard biedt je dezelfde uitgebreide service die je bij een Flying Blue American Express Creditcard krijgt, maar dan tegen een lagere jaarlijkse bijdrage. Met deze creditcard spaar je alleen niet zo snel en je moet een minimaal inkomen hebben van 30.000 euro per jaar.

American Express Gold Card

De American Express Gold Card Lite is de grote broer van de American Express Green Card. De Green Card had al een overdaad aan opties en extra's, de Gold Card doet er duidelijk nog een schep bovenop. De Amex Gold Card heeft een verlengde aankoopverzekering, je kunt aanzienlijk hogere bedragen opnemen bij betaalautomaten en de aanvullende reisverzekering biedt bij een ongeval aanzienlijk bredere en hogere dekking. Bovendien kun je gratis 4 extra Gold Cards krijgen en zijn je familieleden op reis ook verzekerd. Deze luxe komt echter wel met een aantal voorwaarden. Je dient minimaal 21 jaar te zijn en een inkomen van 36.500 euro per jaar te hebben.

American Express Platinum Card

De American Express Platinum Card is de onbetwiste koning onder de creditcards. 2500,- euro per dag opnemen bij betaalautomaten, American Express ticket reserverings service, een Priority Pass voor luchthaven VIP lounches, sparen voor reizen, tickets, woonaccessoires en 240 dagen aankoopverzekering, een dekking van 3 miljoen euro voor medische kosten, verzekerd tegen voertuigpech, verzekerd voor rechtsbijstand, een annuleringsverzekering en gedekt voor zo'n beetje alle reisongemakken die jij of je familieleden maar kunnen overkomen. De conclusie is makkelijk te trekken, de American Express Platinum Card is de meest luxe creditcard die momenteel vrij verkrijgbaar is. Heb je een jaarinkomen van minimaal 70.000 euro dan is deze topcreditcard misschien wel iets voor jou.


geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl