Je bent hier: Home > Creditcards > Traditionele creditcard > MasterCard Creditcards

MasterCard Creditcards

MasterCard is, naast American Express en Visa, de derde grote wereldwijde aanbieder van creditcards. MasterCard geeft, net als Visa overigens, zelf geen creditcards uit maar gaat partnerships aan met banken en financiële instellingen die onder licentie de naam Mastercard mogen voeren.

Het gemak van een Mastercard is onbetwistbaar. Wereldwijd kun je in vrijwel alle winkels terecht met je MasterCard, maar ook bij parkeergarages, hotels, geldautomaten, tolpoorten en vliegtuigmaatschappijen hoef je je voortaan niet meer druk te maken om jouw geldzaken.

MasterCard onderscheidt zich in de wereld van creditcardaanbieders door bekendheid, betrouwbaarheid en lage kosten. Meer dan 25 miljoen winkels voeren MasterCard, je bent altijd beschermd tegen fraude en de kosten per jaar zijn het laagst van alle onafhankelijk aangeboden creditcards. Als MasterCard-gebruiker heb je bovendien ook nog recht op leuke kortingen.

Een klassieke Mastercard kan je in Nederland aanvragen via marktleider International Card Services BV (ICS). ICS staat gekend om zijn uitmuntende klantenservice en dankzij de ICS app heb je steeds een actueel inzicht in de transacties die je met je creditcard gemaakt hebt. Naast de klassieke creditcards biedt ICS ook een prepaid Mastercard aan.

De Mastercards van ICS zijn bankonafhankelijk en je hoeft dus geen nieuwe kaart aan te vragen als je van bank wijzigt.

Kenmerkend voor de Mastercards zijn de aflevergarantie en de bescherming tegen fraude. Producten die je online besteld en betaald hebt en die niet afgeleverd worden zal je terugbetaald krijgen. Ook krijg je jouw geld terug als er gefraudeerd zou zijn met jouw creditcard.

Met het onderstaande overzicht kun je zelf bepalen welke MasterCard het beste bij je past.


MasterCard Creditcard Classic

De MasterCard Classic is eigenlijk de ideale creditcard voor iedereen. Zo nu en dan een grote aankoop en vooral het gemak bij de kleinere geldzaken als parkeergarages, wereldwijd online aankopen of gemakkelijk afrekenen na een heerlijk diner.

Kenmerken Mastercard Classic

 • Slechts 20 euro per jaar
 • Standaard bestedingslimiet van 2.500 euro
 • Al je aankopen 180 dagen verzekerd

MasterCard Creditcard Gold

Als je regelmatig grote aankopen doet of vaak op reis bent in het buitenland dan is de MasterCard Gold uitermate geschikt voor jou. In vergelijking met andere creditcards in dezelfde categorie scoort de MasterCard Gold het hoogst op de verhouding prijs-kwaliteit.

Kenmerken Mastercard Gold

 • Slechts 32,50 euro per jaar
 • Standaard bestedingslimiet van 5.000 euro
 • Al je aankopen 365 dagen verzekerd

Mastercard Black

De Mastercard Black is de topkaart van Mastercard. Deze creditcard wordt maar aan een beperkt aantal mensen verstrekt die aan bepaalde strenge eisen voldoen, zoals een hoog inkomen.

Kenmerken Mastercard Black

 • 204 euro per jaar
 • Standaard bestedingslimiet van 25.000 euro
 • Al je aankopen 365 dagen verzekerd
 • Uitgebreide doorlopende reisverzekering inbegrepen
 • Persoonlijke assistentie

Prepaid Mastercard

Mastercard heeft ook een erg succesvolle prepaid creditcard. Zulk een Prepaid Mastercard ziet er uit als een gewone Mastercard, maar je moet hier wel vooraf geld op storten. Zo heb je optimaal controle over je uitgaven. Je kunt namelijk nooit meer uitgeven dan de hoogte van het bedrag dat je zelf vooraf op jouw persoonlijke prepaid creditcard hebt opgeladen.

Het gaat dan per saldo niet over een krediet, waardoor er ook geen BKR controle nodig is. Ook met een negatieve BKR notering kan je zo gebruik maken van een prepaid creditcard. Iedereen in Nederland van 18 jaar of ouder kan dus zonder BKR-toetsing een Prepaid Mastercard aanvragen.

Enkele voorbeelden:

Op onze site vind je een Prepaid Creditcards vergelijking.

Voor een prepaid mastercard betaal je jaarlijks een bepaalde bijdrage, net als voor klassieke mastercard. Het grote verschil is natuurlijk dat je nooit op krediet koopt. Een klassieke creditcard wordt gekoppeld aan een bankrekening en maandelijks krijg je een afrekening en worden je uitgaven van je rekening gehaald. Klassieke creditcards kennen bijgevolg geen opwaardeerkosten zoals bij de prepaid creditcards, waardoor een klassieke card op jaarbasis vaak goedkoper is. Bovendien ben je met een klassieke creditcard vaak beter verzekerd tegen fraude.


geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl