Je bent hier: Home > Creditcards > Traditionele creditcard > Verschil Visa en MasterCard

Het verschil tussen de Mastercard en de Visa creditcard

Kies je nu het beste voor een Mastercard of een Visa creditcard? Wat is het verschil tussen de Mastercard en de Visa Creditcard?

Zowel Visa als Mastercard bieden hun klanten het grote voordeel dat je bijna overal ter wereld altijd veilig kunt betalen.

Kiezen voor Visa of Mastercard?

Een groot verschil is dat Mastercard wat goedkoper is dan Visa, maar Visa is wereldwijd gezien de meest aanvaarde kaart. Ga je dus vaak naar exotische landen, dan is Visa misschien wel de beste creditcard voor jou. Verder zijn de eigenschappen van beide kaarten gelijkaardig: aankopen 180 dagen verzekerd, aanvullende reisverzekeringen, standaard bestedingslimiet van € 2.500,...

Ook de kosten zijn op moment van schrijven gelijkaardig. De koersopslag bedraagt voor beide kaarten 2% voor betalingen in vreemde valuta. Wil je cash geld opnemen, dan kost dit 4%. Heb je een positief saldo, dan kost pinnen slechts 1% met een maximum van € 1,50. Je kunt ook sparen op jouw Visa of Mastercard. Creditcards geven doorgaans een aantrekkelijke spaarrente die hoger ligt dan bij een reguliere spaarrekening.

Met een creditcard heb je uiteraard de mogelijkheid om op krediet te kopen. Betaal je de gedane aankopen binnen 21 dagen terug, dan hoef je geen rente te betalen. Betaal je het ganse bedrag niet, dan moet je een boete betalen van 2%. Je kan ook kiezen voor gespreid betalen tegen 14% rente op jaarbasis.

Bestaat er nog een betere creditcard?

Hoewel Visa en Mastercard al voor heel wat extra's zorgen, is er ook nog American Express die qua service nog een heel pak verder gaat. De instapkaart is hier de Flying Blue Entry Card die slechts 35 euro per jaar kost, vergelijkbaar met de prijs van een Visa. Je krijgt hierbij de aankoopverzekering, de reisongevallenverzekering, de Geld-Terug-Garantie en het sparen voor airmiles. Daarnaast ook exclusieve toegang tot presales voor concerten. Bij de duurdere kaarten krijg je bijvoorbeeld gratis toegang tot luchthaven lounges, gratis upgrades in hotels en meer uitgebreide verzekeringen. Meer over American Express >>

De voordelen van een creditcard

Met een creditcard is het dus niet meer nodig om met onnodig veel contant geld op zak te lopen. Zeker in het buitenland kan dat voor vervelende situaties zorgen als je met veel cash op pad moet. Het hebben van een betaalkaart waar je dan mee kunt betalen in hotels, restaurants en bijna alle winkels zorgt voor veel gemak en meer veiligheid.

Een ander groot voordeel van het doen van aankopen met een Mastercard Classic of een Visa World Card is dat je aankopen een aantal dagen verzekerd zijn tegen verlies of diefstal.

Het verschil tussen de Mastercard en de Visa creditcard zit hem voornamelijk in de eigen jaarlijkse bijdrage van de kaart, de voorwaarden van de klantenservice en de veiligheid. De organisatie die je de creditcard verschaft kan zelf ook nog voorwaarden bepalen.

In de meeste gevallen vraag je een creditcard aan bij jouw eigen bank of een bankonhafhankelijke instelling die creditcards uitgeeft. Om het verschil tussen de Mastercard en de Visa creditcard te kunnen bekijken is het belangrijk dat je altijd goed de kleine lettertjes leest en indien je deze niet goed begrijpt vraag je best advies aan een medewerker van jouw bank.

Let vooral op de kosten voor het gespreid terugbetalen en bijvoorbeeld op de hoogte van de bestedingslimiet. Als je van plan bent om een creditcard aan te schaffen moet je vooral goed letten op de specifieke voorwaarden van de creditcards.

Bekijk goed welke opties van de beide creditcards het beste passen bij jouw persoonlijke omstandigheden en ga altijd op een verstandige en verantwoorde manier om met jouw uitgaven. Bedenk goed dat het hebben van een creditcard gemakkelijk is en heel wat voordelen heeft maar indien niet goed gebruikt ook voor heel veel problemen kan zorgen.


geld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken