Je bent hier: Home > Leningen > Minilening

Minilening

Met een minilening of flexkrediet leen je een beperkt bedrag van 100 tot 1500 euro om tegemoet te komen aan kleine en onverwachte uitgaven. De lening moet snel terug betaald worden en de kosten kunnen erg oplopen, waardoor andere formules zoals een doorlopend krediet of een creditcard interessanter zijn.

Aanbieders

Ferratum

€ 100 tot en met € 1.500

Vraag aan >>

Saldodipje

€ 100 tot en met € 1.500

Vraag aan >>

Kenmerken

De minilening of het flitskrediet is een zeer klein bedrag en om die reden wordt er door de geldverstrekker geen controle uitgevoerd bij het BKR. Je aanvraag wordt bijna altijd goedgekeurd, maar er is wel een garantstelling nodig. Ofwel kies je voor een persoonlijke garantsteller: een persoon die borg wil staan voor jouw lening. Dit is kosteloos maar brengt heel wat rompslomp met zich mee. Bovendien staan er weinig mensen te springen om borg te staan voor iemand anders, terwijl de ontlener dit meestal ook niet durft vragen aan iemand in zijn omgeving. De meeste klanten kiezen dan ook voor een borgstelling van Global Guarantee, maar dit is erg duur. Wil je 400 euro op 30 dagen lenen, dan kost de garantstelling maar liefst 110,10 euro.

De rente die de geldverstrekker mag aanrekenen is begrensd tot 14% op jaarbasis. Enkele jaren geleden werden nog fors hogere kosten aangerekend, maar dit is wettelijk gezien niet meer mogelijk. Leen je nu €400, dan betaal je na 30 dagen €404.32 terug. Maar de garantstelling van Global Guarantee maakt de minilening erg duur. Om 400 euro te lenen betaal je uiteindelijk al 115 euro kosten!

Voordelen

  • Het geld staat snel op je rekening
  • Meestal geen BKR toetsing

Nadelen

  • Maximale toegelaten rentevoet wordt gehanteerd
  • Erg dure garantstelling
  • Terugbetalen binnen 30, 45 of 60 dagen


geld lenen kost geld