Je bent hier: Home > Nieuws > Komt het nog goed met de bitcoin?

Komt het nog goed met de bitcoin?

Komt het nog goed met de bitcoin?

11 september 2018

De discussie over de bitcoin is in alle hevigheid losgebarsten toen de koersen begin dit jaar dramatisch daalden.

Stond de munt eind vorig jaar nog op ruim 20.000 dollar, de maanden daarna daalde de koers dramatisch tot enkele duizenden dollars. Mensen die in de “dure” tijd bitcoins hebben gekocht zullen dus geduld moeten hebben voordat zij hun verlies kunnen beperken of zelfs weer winst maken bij verkoop.

Hackers hebben het op de bitcoin gemunt

Wat ook niet echt helpt is dat hackers steeds slimmer worden. Als er bitcoins of andere cryptomunten worden gestolen dan wekt dat natuurlijk niet echt vertrouwen. Hoe groter een cryptomunt wordt en hoe meer mensen erbij betrokken zijn, hoe groter het risico dat er wat mis gaat. En mensen die uit zijn op diefstal zitten niet stil, de beveiligers van de systemen moeten hen eigenlijk altijd een stap voor blijven en dat is soms erg lastig.

Als je zelf bitcoins of andere cryptomunten in je bezit hebt, zorg er dan voor dat je een goed beveiligde online wallet hebt waar je de munten in kan bewaren. Zorg dat de beveiliging van je computer up tot date is zodat een inbraakpoging hopelijk kan worden afgeweerd. Heb je al een aardige portefeuille opgebouwd, dan moet je een cold wallet overwegen zoals de Ledger Nano S.

Is het wel verstandig om cryptomunten te kopen?

De aankoop van cryptomunten blijft hoe dan ook een risicovolle belegging. Je kunt er flink geld mee verdienen als je geluk hebt, maar het lijkt de laatste tijd veel op Russische roulette. Wat voor elke belegging geldt, geldt daarom zeker ook hier: cryptomunten kopen doe je alleen met geld dat je voor langere tijd kunt missen. Als er dan een forse waardedaling inzet kun je je cryptomunten bewaren tot het moment dat de koers zich heeft hersteld tot in ieder geval het niveau waarvoor je de munten ooit hebt aangeschaft. Dan lijd je in ieder geval geen groot financieel verlies.

Cryptomunten kopen kan via bijvoorbeeld Bitvavo of Litebit.


Laatste artikels over Beleggen


Krijgen we een nieuwe financiële crisis?

21 november 2018

De afgelopen jaren heeft de economie een krachtig herstel laten zien na de diepe crisis waarin Europa en ook de rest van de wereld vanaf 2008 terecht kwam.
Lees meer


In welke cryptovaluta ga je investeren?

13 september 2018

Nederlanders zijn steeds vaker te vinden op de digitale geldmarkt. De verhalen over de sterke koersstijgingen en de lage drempel hebben ervoor gezorgd dat investeringen in cryptovaluta populair zijn.
Lees meer


Is het plafond bereikt op de beurzen?

09 februari 2018

De effectenbeurzen in Amerika, Azië en Europa zijn de afgelopen periode sterk gestegen. Het ene na het andere record werd gebroken. En dan is het wachten op het moment waarop de stemming omslaat.
Lees meer


Is beleggen iets voor mij?

28 januari 2018

Nu het geld op spaarrekeningen nauwelijks nog rente oplevert overwegen steeds meer mensen om te gaan beleggen.
Lees meer
geld lenen kost geld