Je bent hier: Home > Nieuws > In welke cryptovaluta ga je investeren?

In welke cryptovaluta ga je investeren?

In welke cryptovaluta ga je investeren?

13 september 2018

Nederlanders zijn steeds vaker te vinden op de digitale geldmarkt. De verhalen over de sterke koersstijgingen en de lage drempel hebben ervoor gezorgd dat investeringen in cryptovaluta populair zijn.

De mogelijkheden om winst te maken worden afgezet tegen het risico en daarom zijn het vaak kleine bedragen die de Nederlanders beleggen in de digitale munten. Bitcoin is nog altijd de nummer één, maar er zijn steeds meer munten die de aandacht trekken. Als Bitcoin geen optie is voor je en je wilt een cryptomunt vinden die écht de moeite waard is, welke mogelijkheden heb je dan?

Ethereum

Ethereum wordt steeds vaker de toekomst van de blockchain genoemd. Het is niet zomaar een munt. Het is een complete blockchaintoepassing waarop steeds meer applicaties en contracten gemaakt worden. Dat betekent dat de vraag naar Ethereum gestaag blijft groeien. De brede opzet van deze blockchaintoepassing zorgt ervoor dat er wereldwijd steeds meer geïnvesteerd wordt en de constante updates en aanpassingen zorgen voor vertrouwen. Bovendien heeft Ethereum een sterke community, wat ervoor zorgt dat er altijd een bepaalde interesse blijft bestaan. Ook wanneer andere munten in waarde kelderen, blijft Ethereum vaak sterk staan. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat Ethereum door Vitalik Buterin opgezet is.

ethereum.jpg

Bron: Pixabay

Ripple en de kansen in het bankwezen

Wanneer er één munt is die een gouden toekomst beloofd werd en die dit ook waargemaakt heeft, dan is dit Ripple. Ripple is net als Ethereum meer dan alleen een munt. Dit is een complete blockchaintoepassing die gebruikt kan worden om het volledige bankwezen te vervangen met een hogere graad van veiligheid, snelheid en lagere kosten. Ripple kopen is dus meer dan alleen investeren of beleggen. Op dit moment zijn er verschillende banken die aangegeven hebben om samen te gaan werken met Ripple. Dat kan, want Ripple is in tegenstelling tot veel andere blockchaintoepassingen niet volledig decentraal. Dat wordt vaak een nadeel genoemd, maar voor de investeerders die een groter bedrag neer willen tellen, is dit juist een voordeel.

tradingscreen.jpg

Bron: Pixabay

Kijk naar de kansen op de markt

Een complete lijst met cryptovaluta die interessant zijn voor een investering, die lijst bestaat niet. De wet van vraag en aanbod is namelijk af en toe sterker dan de logica achter de handel zelf. Dit bewees de Dogecoin weer eens in de eerste helft van september 2018. De Dogecoin, een munt waar geen onderhoud meer aan gepleegd wordt en die letterlijk niets meer is dan een munt, steeg sterk in waarde en heeft veel eigenwijze investeerders veel geld opgeleverd. Daarom is het belangrijk om zelf de markt in de gaten te houden en te kijken naar de kansen die er liggen. Door gebruik te maken van de verschillende koop- en verkoopprijzen op verschillende platformen is het namelijk zeer goed mogelijk om met actieve handel winsten te maken. Ben je op zoek naar een investering voor de langere termijn, dan kunnen de opties rond Ripple en Ethereum zeker kansen laten zien in de nabije toekomst, waar dit voor Bitcoin lang niet zeker is.


Laatste artikels over Beleggen


Komt er een handelsoorlog tussen de VS, China en Europa?

18 maart 2019

Er wordt al een tijdje dreigende taal gesproken door de leiders van China en de VS. Beide landen willen hun eigen economie beschermen.
Lees meer


4 manieren om het kapitaal aan het werk te zetten

14 februari 2019

Wanneer je elke maand een bedrag overhoudt, kun je met onze tips om te sparen een leuk bedrag opzijzetten. Door maandelijks te sparen, kun je na verloop van tijd een leuke buffer opbouwen. Maar wat doe je met de buffer wanneer er meer dan genoeg kapitaal op de spaarrekening staat? Er zijn verschillende mogelijkheden die de moeite waard zijn.
Lees meer


Krijgen we een nieuwe financiële crisis?

21 november 2018

De afgelopen jaren heeft de economie een krachtig herstel laten zien na de diepe crisis waarin Europa en ook de rest van de wereld vanaf 2008 terecht kwam.
Lees meer


Komt het nog goed met de bitcoin?

11 september 2018

De discussie over de bitcoin is in alle hevigheid losgebarsten toen de koersen begin dit jaar dramatisch daalden.
Lees meer
geld lenen kost geld