Je bent hier: Home > Nieuws > Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

05 februari 2020

Funding Circle en INretail hebben een samenwerkingsverband gesloten, waarbij INretail leden hun aanvraag voor een lening kunnen indienen via hun bedrijfsadviseur.

INretail vertegenwoordigt zo'n 13.000 winkels in de retail non-food sector. Ook deze ondernemers hebben vaak nood aan een zakelijk krediet en kunnen nu terecht bij Funding Circle, het online leenplatform voor het midden-en kleinbedrijf.

Funding Circle gaat leningen verstrekken van 10.000 tot 250.000 euro. De looptijd van deze leningen kan een half jaar tot 5 jaren bedragen. Het leenplatform is ondertussen al een vijftal jaren actief in Nederland en telt circa vijfduizend klanten.

Steeds meer ondernemers zoeken tegenwoordig zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector. Funding Circle is zo'n alternatieve partij. Het online platform brengt investeerders en ontleners samen. Mensen die op zoek gaan naar een hoger rendement dan hun spaarrekening kunnen ervoor kiezen om zelf geld uit te lenen aan ondernemers. Het rendement op een dergelijke lening is afhankelijk van het risico maar loopt al snel op tot boven de 5%.

Ondernemers die een lening willen aanvragen moeten hun bankafschriften en jaarrekeningen indienen, waarna ze binnen de 24 uur een vrijblijvend aanbod krijgen.


Laatste artikels over Sparen


Dekkingsgraad pensioenfondsen onder druk

19 februari 2020

De Nederlandse pensioenfondsen zijn 2020 slecht gestart. De lage rente en het coronavirus doet de dekkingsgraad onder de 100% dalen.
Lees meer


Negatieve spaarrente treft goede doelen

11 februari 2020

De negatieve rentevoeten die banken aan professionele klanten willen aanrekenen, treffen ook de goede doelen.
Lees meer


Ultralage rente is een zegen voor beleggingsfraudeurs

31 januari 2020

Regelmatig komt er nieuwe beleggingsfraude aan het licht. Wanneer te hoge rendementen beloofd worden, is het verhaal meestal te mooi om waar te zijn.
Lees meer


Geen spaarrente meer bij ABN Amro

13 januari 2020

Als eerste grootbank gaat ABN Amro vanaf 1 april geen rente meer uitkeren op de spaarrekeningen voor particulieren. Wie meer dan 2,5 miljoen euro op een spaarrekening heeft staan moet zelfs een strafrente betalen van 0,5%.
Lees meer