Je bent hier: Home > Nieuws > Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

Funding Circle zakelijke leningen nu toegankelijk via INretail 

05 februari 2020

Funding Circle en INretail hebben een samenwerkingsverband gesloten, waarbij INretail leden hun aanvraag voor een lening kunnen indienen via hun bedrijfsadviseur.

INretail vertegenwoordigt zo'n 13.000 winkels in de retail non-food sector. Ook deze ondernemers hebben vaak nood aan een zakelijk krediet en kunnen nu terecht bij Funding Circle, het online leenplatform voor het midden-en kleinbedrijf.

Funding Circle gaat leningen verstrekken van 10.000 tot 250.000 euro. De looptijd van deze leningen kan een half jaar tot 5 jaren bedragen. Het leenplatform is ondertussen al een vijftal jaren actief in Nederland en telt circa vijfduizend klanten.

Steeds meer ondernemers zoeken tegenwoordig zakelijke kredieten buiten de traditionele banksector. Funding Circle is zo'n alternatieve partij. Het online platform brengt investeerders en ontleners samen. Mensen die op zoek gaan naar een hoger rendement dan hun spaarrekening kunnen ervoor kiezen om zelf geld uit te lenen aan ondernemers. Het rendement op een dergelijke lening is afhankelijk van het risico maar loopt al snel op tot boven de 5%.

Ondernemers die een lening willen aanvragen moeten hun bankafschriften en jaarrekeningen indienen, waarna ze binnen de 24 uur een vrijblijvend aanbod krijgen.


Laatste artikels over Sparen


Oplichters richten pijlen op ouderen

19 april 2020

Tijdens de coronacrisis komen er opvallend meer meldingen binnen van ouderen die opgelicht zijn. Criminelen profiteren van de angst en de onzekerheid.
Lees meer


Hoeveel spaargeld moet een gezin hebben?

19 maart 2020

Nederlanders zijn een spaarzaam volkje. We hebben graag een beetje zekerheid als het om de financiën gaat. Hoeveel spaargeld moet je eigenlijk hebben?
Lees meer


Dekkingsgraad pensioenfondsen onder druk

19 februari 2020

De Nederlandse pensioenfondsen zijn 2020 slecht gestart. De lage rente en het coronavirus doet de dekkingsgraad onder de 100% dalen.
Lees meer


Negatieve spaarrente treft goede doelen

11 februari 2020

De negatieve rentevoeten die banken aan professionele klanten willen aanrekenen, treffen ook de goede doelen.
Lees meer