Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptopay herlanceert prepaid creditcards

Cryptopay herlanceert prepaid creditcards

Cryptopay herlanceert prepaid creditcards

17 februari 2020

De fintech Cryptopay herlanceert in maart zijn prepaid creditcards in Europa. In Rusland werden de kaarten al eerder opnieuw gelanceerd.

Cryptopay is een fintech bedrijf dat in 2013 gestart is als aanbieder van een online wallet voor bitcoin. De onderneming maakte het eenvoudig om cryptocurrency te kopen via een overschrijving. Al snel werden ook prepaid creditcards gelanceerd, die konden opgeladen worden met de cryptomunten uit de online wallet. Op die manier konden gebruikers snel hun cryptocurrency cashen en ermee betalen in winkels. Zulke bitcoin prepaid creditcards zijn enorm populair onder cryptobeleggers.

Cryptopay werkte samen met WaveCrest om deze prepaid Visa creditcards uit te geven. In 2018 stopte Visa echter de samenwerking met WaveCrest, waardoor de kaarten onbruikbaar werden. Cryptopay koos er daarom voor om voortaan zoveel mogelijk zelf onder hun controle te houden, maar het hele proces om erkend te worden door Visa en andere partijen nam ruim twee jaar in beslag. Alleen in Rusland konden de prepaid creditcards al in oktober 2018 opnieuw gelanceerd worden.

Cryptopay haalde in 2017 nog zo'n 15 miljoen euro op via een ICO. De token houders krijgen elke maand 10% van de omzet uitgekeerd en dat levert een mooi rendement op. Door de crash van de bitcoin en de problemen met de creditcards is immers ook de koers van de token CPAY gekelderd. Cryptopay is momenteel fors ondergewaardeerd.

Bezoek de website van Cryptopay.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.
Lees meer


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meer


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meer


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
Lees meer


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.
Lees meer