Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

03 juni 2020

Het cryptocurrency bedrijf Cryptopay heeft na meer dan twee jaren eindelijk zijn prepaid creditcard weer op de markt gebracht.

Prepaid creditcards zijn populair onder cryptocurrency fans omdat ze toelaten om snel digitale munten om te zetten in euro's, die je vervolgens kan uitgeven in de winkel. Cryptopay had vele jaren zo'n populaire dienst, maar daar kwam abrupt een einde aan toen Visa begin 2018 de samenwerking met Wavecrest stopte. Cryptopay gebruikte deze partner om zijn kaarten uit te geven.

Cryptopay begon daarna zelf aan een Visa applicatie en moest een heel proces van audits en compliance doorlopen. Er was een gemakkelijkere optie door opnieuw te kiezen voor een partner als Wavecrest, maar Cryptopay wou deze keer meer touwtjes zelf in handen hebben. Daarom was er meer dan twee jaar nodig om de kaarten opnieuw te lanceren. Begin dit jaar kondigde het bedrijf de herlancering van de cards aan, maar pas nu gaat dit effectief van start. De nieuwe cards worden nu eerst in het Verenigd Koninkrijk uitgerold. De rest van Europa zal stapsgewijs volgen.

De prepaid creditcard kan opgeladen worden vanuit de Cryptopay wallets. Voorlopig zijn er wallets voor bitcoin, ethereum, litecoin of XRP.  De Cryptopay card heeft verder enkele unieke kenmerken. Zo kan er tot maar liefst 30.000 euro in één keer worden uitgegeven. Ook kan er dagelijks tot ruim 450 euro cash gepind worden.

Tijdens de ICO gekte van 2017 haalde Cryptopay ruim 15 miljoen dollar op door de uitgifte van de CPAY token. Mogelijk zal deze token in de toekomst ingeschakeld worden om houders meer voordelen te geven bij het gebruik van de prepaid creditcards. Een andere mogelijkheid is dat de tarieven voor het kopen van cryptocurrency voor de token houders wat verlaagd worden.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meer


Europese banken werken aan eigen betaalsysteem

30 juli 2020

Zestien Europese banken, waaronder ING en BNP Paribas, willen een nieuw betaalsysteem op poten zetten dat een tegenhanger moet worden van Visa of Mastercard.
Lees meer


Steeds meer prepaid creditcards in omloop

25 juni 2020

De stijgende populariteit van neobanken zorgt ervoor dat er steeds meer prepaid creditcards in omloop zijn in plaats van de klassieke betaalkaarten.
Lees meer


2 miljard dollar zoek bij betalingsverwerker Wirecard

19 juni 2020

De Duitse betaalgigant Wirecard moest opbiechten dat het 2 miljard dollar niet meer kan vinden. Op de beurs wordt het aandeel fors afgestraft.
Lees meer


Coronacrisis zorgt voor doorbraak contactloos betalen

15 juni 2020

Uit cijfers van Mastercard blijkt dat 78% van alle transacties in Europa contactloos gebeurde.
Lees meer