Je bent hier: Home > Nieuws > Facebook lanceert cryptomunt binnen enkele weken

Facebook lanceert cryptomunt binnen enkele weken

Facebook lanceert cryptomunt binnen enkele weken

08 december 2020

Het sociale netwerk Facebook werkt al lang aan een eigen cryptomunt. Als alles goed gaat zou deze begin 2021 gelanceerd kunnen worden.

Reeds vorig jaar kondigde Facebook aan dat het een grote groep bedrijven rond zich had verzameld om een nieuwe cryptomunt te lanceren. Ondermeer Visa, Paypal en Mastercard maakten deel uit van de Libra Association, die de introductie van de Libra cryptomunt in goede banen zou leiden. 

Snel na het uitlekken van de plannen kwam er forse tegenwind van regeringen en toezichthouders, die vreesden dat een gigant als Facebook al snel succes zou boeken met de eigen cryptomunt. Het wereldwijde banksysteem zou zo minder stabiel kunnen worden. Na heel wat veto's trokken bedrijven hun steun aan de Libra Association terug en begon Facebook te werken aan een afgeslankte versie van de Libra.

Om afscheid te nemen van het bezoedelde verleden wordt al meteen een rebranding doorgevoerd. De nieuwe munt krijgt nu als naam Diem en zal gelanceerd worden door de Diem Association. Het gaat over een stablecoin die gekoppeld wordt aan de Amerikaanse dollar. Omdat de Diem Association gevestigd is in Zwitserland moet de lokale regulator nog toestemming geven. Eens dat achter de rug is, kan de Diem aan de wereld voorgesteld worden. Waarnemer vermoeden dat dit al in januari 2021 kan gebeuren.

Facebook heeft ruim 2,7 miljard gebruikers en de Diem zal ondermeer gebruikt kunnen worden in WhatsApp en Messenger. Daarnaast zal de cryptomunt ook aanvaard worden door partners als Spotify en Uber. Hierdoor wordt een snelle adoptie mogelijk en voor veel mensen zal het de eerste keer zijn dat ze cryptocurrency gebruiken. Hierdoor zal bitcoins kopen mogelijk nog populaider worden, net op het moment dat de cryptomunt weer hoge toppen scheert.


Laatste artikels over Beleggen


Phishing bij cryptocurrency

22 april 2021

Criminelen proberen steeds vaker om cryptomunten in hun bezit te krijgen door de eigenaars om de tuin te leiden.
Lees meer


Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

02 april 2021

Uit een onderzoek van het bureau Markteffect blijkt dat maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders overwegen om bitcoins aan te kopen.
Lees meer


Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.
Lees meer


Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

16 maart 2021

Nederlanders hebben in 2020 voor maar liefst 3,8 miljard euro geïnvesteerd in beleggingsfondsen. Dat maakte de DNB bekend.
Lees meer


Cryptocurrency: toekomstmuziek of nu al actueel?

18 december 2020

De meeste mensen redden het prima zonder cryptogeld in hun bezit te hebben, wat het idee kan geven dat deze digitale munten vooral iets zijn voor in de toekomst, en niet iets waar je nu direct mee aan de slag moet gaan.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken