Je bent hier: Home > Nieuws > Mastercard gaat cryptocurrencies aanvaarden

Mastercard gaat cryptocurrencies aanvaarden

Mastercard gaat cryptocurrencies aanvaarden

11 februari 2021

Betalingsverwerker Mastercard gaat dit jaar cryptomunten mogelijk maken op zijn netwerk. Hierdoor kunnen consumenten betalen zonder de cryptocurrency om te zetten naar euro's of dollars.

Er bestaan al heel wat prepaid creditcards die je kan koppelen aan een cryptocurrency wallet. Om hiermee te betalen in de winkel worden deze cryptomunten omgezet naar euro's of dollars, zodat de verkoper in de gewenste munt betaald wordt. Heel interessant voor mensen die cryptomunten bezitten, maar aan het omzetten van de cryptomunten naar euro's zijn uiteraard kosten verbonden. Door cryptomunten toe te laten op het Mastercard netwerk vallen alvast deze kosten weg.

De laatste jaren heeft Mastercard de interesse in cryptocurrency zien toenemen. Ze zien uiteraard mensen die creditcards gebruiken om cryptomunten aan te kopen op een exchange. Ook voor wat betreft betalingen zien ze het gebruik van de prepaid cryptocurrency cards groeien.

Mastercard zegt zelf dat het zijn klanten niet wil aanraden om cryptomunten te gebruiken, maar dat het zijn klanten wel de keuze wil aanbieden. "We helpen klanten en verkopers om betalingen uit te voeren op de manieren die ze zelf willen", klinkt het.

Mastercard geeft nog mee dat niet alle cryptomunten mogelijk zullen zijn. Ze willen werken met betrouwbare en veilige cryptomunten, waardoor in eerste instantie stablecoins een goede kans zullen maken. Namen werden nog niet genoemd, maar gezien bitcoin vooral gebruikt wordt als belegging valt het nog af te wachten of de grootste cryptomunt ook zijn weg naar het Mastercard netwerk zal vinden.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.
Lees meer


Vier op tien mensen wil betalen met cryptocurrency

05 mei 2021

Uit een onderzoek van Mastercard blijkt dat maar liefst 40 procent van de mensen binnen het jaar wil betalen met cryptomunten.
Lees meer


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.
Lees meer


Minder nieuwe creditcards door coronacrisis

15 september 2020

De zomervakantie is traditioneel een sterke periode voor de creditcardmaatschappijen, omdat mensen verre reizen hebben gepland. De coronacrisis stak daar dit jaar een stokje voor.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken