Je bent hier: Home > Nieuws > Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

02 april 2021

Uit een onderzoek van het bureau Markteffect blijkt dat maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders overwegen om bitcoins aan te kopen.

De aanhoudende extreem lage rentevoet op spaarrekeningen zet Nederlanders ertoe aan om alternatieven te zoeken voor hun geld. Het voorbije jaar bleek dat heel wat mensen de stap hebben gezet naar beleggen. De aandelenbrokers moesten zelfs werken met wachtrijen omdat ze de toeloop van nieuwe klanten niet konden verwerken. 

Naast aandelen blijken Nederlanders ook te overwegen om te beleggen in cryptocurrency. Uit het onderzoek van Markteffect blijkt dat momenteel al zo'n 700.000 Nederlanders een cryptomunt zoals bitcoin in portefeuille hebben. Zo'n 3,5 miljoen landgenoten overwegen om zelf bitcoins aan te kopen en een flink deel daarvan wil dat al in het huidige jaar doen.

De enorme koersstijgingen van cryptomunten trekken uiteraard weer nieuwe geïnteresseerden aan. Van alle Nederlanders die momenteel cryptomunten bezitten, is zelfs 62% pas gedurende het afgelopen jaar ingestapt. De cryptocurrency brokers en exchanges bevestigen dat ze al enkele maanden veel meer nieuwe klanten optekenen.

De bitcoin werkte zich eind 2017 in de aandacht door te stijgen naar haast 20.000 dollar. Daarna volgde een zware correctie, waardoor de munt volledig uit de aandacht verdween. Sinds vorig jaar is de cryptomunt echter weer aan een sterke opmars begonnen, waarbij de 20.000 dollar al snel overwonnen werd. Momenteel hangt de koers al een tijdje te bengelen rond de 60.000 dollar, maar waarnemers zien de bitcoin dit jaar nog doorstijgen tot 100.000 dollar of hoger.


Laatste artikels over Beleggen


Financiële influencers leren jongeren beleggen

20 mei 2021

Uit een onderzoek van BUX blijkt dat maar liefst 20% van de jongeren zijn beleggingskennis verwerft dankzij influencers.
Lees meer


Phishing bij cryptocurrency

22 april 2021

Criminelen proberen steeds vaker om cryptomunten in hun bezit te krijgen door de eigenaars om de tuin te leiden.
Lees meer


Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.
Lees meer


Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

16 maart 2021

Nederlanders hebben in 2020 voor maar liefst 3,8 miljard euro geïnvesteerd in beleggingsfondsen. Dat maakte de DNB bekend.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken