Je bent hier: Home > Nieuws > Phishing bij cryptocurrency

Phishing bij cryptocurrency

Phishing bij cryptocurrency

22 april 2021

Criminelen proberen steeds vaker om cryptomunten in hun bezit te krijgen door de eigenaars om de tuin te leiden.

De politie maakte vorige week bekend dat er voor 20.000 euro aan cryptomunten werden gestolen bij vier slachtoffers. Er circuleren heel wat phishing mails waarbij criminelen de website van een cryptocurrency platform nabootsen en slachtoffers proberen op te lichten.

De getroffen mensen waren klant bij de platformen Bitvavo of Litebit. Zij kregen een malafide email waarbij gevraagd werd om bijkomende verificatie of om ontbrekende informatie. Als dit niet bezorgd zou worden, dan zou de account opgeheven worden.

De slachtoffers volgden de instructies van de email en klikten op de link, maar kwamen zo op een nagebootste website terecht. Op deze manier konden de criminelen de logins en wachtwoorden ontfutselen, waarna het saldo aan cryptomunten werd gestolen.

Vroeger waren de phishing pogingen makkelijk te onderscheiden van legitieme emails, maar dat is niet langer het geval. Daarom is het belangrijk om steeds op je hoede te zijn wanneer via een email gevraagd wordt om in te loggen. Surf daarom rechtstreeks naar de website en niet via het klikken op een link in een email. Zorg er ook voor dat je account beschermd wordt via een twee-traps verificatie, waarbij naast de login en het wachtwoord ook nog een variabele code moet ingevoerd worden die bijvoorbeeld gegenereerd wordt door Google Authenticator.


Laatste artikels over Beleggen


Veel Nederlanders overwegen aankoop bitcoins

02 april 2021

Uit een onderzoek van het bureau Markteffect blijkt dat maar liefst 3,5 miljoen Nederlanders overwegen om bitcoins aan te kopen.
Lees meer


Meer jongeren beginnen met beleggen

22 maart 2021

Uit een onderzoek van het bureau Kantar blijkt dat ruim 1,75 miljoen Nederlandse huishoudens beleggen op de beurs.
Lees meer


Beleggingsfondsen trekken recordbedrag aan

16 maart 2021

Nederlanders hebben in 2020 voor maar liefst 3,8 miljard euro geïnvesteerd in beleggingsfondsen. Dat maakte de DNB bekend.
Lees meer


Cryptocurrency: toekomstmuziek of nu al actueel?

18 december 2020

De meeste mensen redden het prima zonder cryptogeld in hun bezit te hebben, wat het idee kan geven dat deze digitale munten vooral iets zijn voor in de toekomst, en niet iets waar je nu direct mee aan de slag moet gaan.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken