Je bent hier: Home > Nieuws > Phishing bij cryptocurrency

Phishing bij cryptocurrency

Phishing bij cryptocurrency

22 april 2021

Criminelen proberen steeds vaker om cryptomunten in hun bezit te krijgen door de eigenaars om de tuin te leiden.

De politie maakte vorige week bekend dat er voor 20.000 euro aan cryptomunten werden gestolen bij vier slachtoffers. Er circuleren heel wat phishing mails waarbij criminelen de website van een cryptocurrency platform nabootsen en slachtoffers proberen op te lichten.

De getroffen mensen waren klant bij de platformen Bitvavo of Litebit. Zij kregen een malafide email waarbij gevraagd werd om bijkomende verificatie of om ontbrekende informatie. Als dit niet bezorgd zou worden, dan zou de account opgeheven worden.

De slachtoffers volgden de instructies van de email en klikten op de link, maar kwamen zo op een nagebootste website terecht. Op deze manier konden de criminelen de logins en wachtwoorden ontfutselen, waarna het saldo aan cryptomunten werd gestolen.

Vroeger waren de phishing pogingen makkelijk te onderscheiden van legitieme emails, maar dat is niet langer het geval. Daarom is het belangrijk om steeds op je hoede te zijn wanneer via een email gevraagd wordt om in te loggen. Surf daarom rechtstreeks naar de website en niet via het klikken op een link in een email. Zorg er ook voor dat je account beschermd wordt via een twee-traps verificatie, waarbij naast de login en het wachtwoord ook nog een variabele code moet ingevoerd worden die bijvoorbeeld gegenereerd wordt door Google Authenticator.


Laatste artikels over Beleggen


De voordelen van schenken door te beleggen

12 juli 2021

Een schenking kun je het beste doen door middel van de warme hand. Dit betekent dat je al een gift doet wanneer je er nog zeggenschap over hebt, in tegenstelling tot bij een erfenis (koude hand) welke pas van pas komt bij je overlijden.
Lees meer


Wees voorzichtig met financiële influencers

03 juli 2021

De AFM waarschuwt voor influencers die op sociale media aandelen of cryptomunten promoten.
Lees meer


Bitcoin Meester wordt sponsor van AZ Alkmaar

01 juli 2021

De Nederlandse cryptocurrency aanbieder Bitcoin Meester zal tot midden 2024 de exclusieve en officiële Cryptocurrency Partner van AZ worden.
Lees meer


Financiële influencers leren jongeren beleggen

20 mei 2021

Uit een onderzoek van BUX blijkt dat maar liefst 20% van de jongeren zijn beleggingskennis verwerft dankzij influencers.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 50 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken