Je bent hier: Home > Nieuws > Vier op tien mensen wil betalen met cryptocurrency

Vier op tien mensen wil betalen met cryptocurrency

Vier op tien mensen wil betalen met cryptocurrency

05 mei 2021 - door Redactie

Uit een onderzoek van Mastercard blijkt dat maar liefst 40 procent van de mensen binnen het jaar wil betalen met cryptomunten.

De uitgever van creditcards polste bij 15.500 mensen in 18 landen naar de vraag naar digitale munten. Vooral millennials hebben interesse in cryptocurrency en twee derde van hen gaf aan dat ze vandaag meer open staan voor cryptomunten dan een jaar geleden. Het onderzoek legde ook bloot dat 77% meer wil leren over cryptocurrency, terwijl 75% cryptomunten zou gebruiken om te betalen als ze het beter zouden begrijpen.

Millennials zijn geboren tussen 1982 en 2000 en zijn dus tussen 21 en 39 jaar oud. In deze groep is de interesse in cryptomunten dus het grootst. 

Mastercard is eerder dit jaar al zelf begonnen met het omarmen van cryptomunten. Op het betalingsnetwerk zal je dit jaar met cryptocurrencies kunnen betalen. Vermoedelijk zal het in eerste instantie alleen over stablecoins gaan, die gekoppeld zijn aan een fiat munt zoals de dollar of euro.

Volgens Mastercard is het belangrijk dat ze alle betalingsmogelijkheden aanbieden op hun netwerk. De klassieke creditcardbedrijven voelen namelijk al de hete adem in hun nek van enkele blockchain startups of van Paypal, dat eind 2020 al cryptomunten lanceerde voor zijn Amerikaanse gebruikers.

Actuele bitcoin koers


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptofonds maakt betaalpassen voor Oekraïne

15 april 2022

Het goede doel Unchain Fund heeft de Unchain Help Card gelanceerd, een virtuele betaalpas voor burgers uit Oekraïne.
Lees meer


Contant geld blijft populair

15 juni 2021

Ondanks een toename van het elektronisch betalen, zal contant betalen nog een tijdje belangrijk blijven.
Lees meer


Mastercard gaat cryptocurrencies aanvaarden

11 februari 2021

Betalingsverwerker Mastercard gaat dit jaar cryptomunten mogelijk maken op zijn netwerk. Hierdoor kunnen consumenten betalen zonder de cryptocurrency om te zetten naar euro's of dollars.
Lees meer


Meer dan driekwart van de betalingen gaat contactloos

30 september 2020

Betalingsverwerker Visa meldt dat de betalingen op hun netwerk sinds juni voor ruim 75 procent contactloos gebeuren.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken