Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptocurrency markt herstelt sterk

Cryptocurrency markt herstelt sterk

Cryptocurrency markt herstelt sterk

09 augustus 2021

De bitcoin bereikte eerder dit jaar een hoogtepunt boven de 60.000 dollar, maar werd daarna zwaar teruggefloten. De afgelopen weken herstelde de munt echter sterk.

De cryptomunten stegen sinds eind 2020 door vele positieve nieuwsberichten, zoals ondermeer Tesla die de bitcoin zou aanvaarden als betaalmiddel voor zijn auto's. Daarnaast waren er ander grote bedrijven die de cryptomarkt omarmden, zoals bijvoorbeeld Paypal. Op een goed half jaar tijd kon de bitcoin zo verzesvoudigen van rond de 10.000 dollar tot meer dan 60.000 dollar in april.

Daarna kreeg de digitale munt een stevige tik, ondermeer door het nieuws dat Tesla geen bitcoins meer zou aanvaarden uit onvrede met het energieslurpende mijnen van cryptomunten. De Chinese overheid begon ook sterk in te grijpen en jaagde de mijners zelfs weg uit het land. De bitcoin crashte in enkele weken tijd richting de 30.000 dollar en bleef daar een hele tijd dobberen.

Sinds midden juli trekt de bitcoin koers echter weer aan. Van een dieptepunt onder de 30.000 dollar is de munt ondertussen weer hersteld tot boven de 45.000 dollar. Ook nu zorgden uitspraken van Elon Musk voor de koersbewegingen. De miljardair stelde namelijk dat hij ook privé bitcoin bezit, net als dogecoin en ethereum. Daarnaast bezit zijn ruimtevaartbedrijf Space Exploration Technologies ook bitcoin.

Verder bleek de teruggevallen mining capaciteit geen probleem voor het bitcoin netwerk. De zogenaamde difficulty rate paste zich aan en ondertussen komen de miners terug online in andere landen. Tenslotte was er vorige week ook een belangrijke fork van ethereum, de tweede belangrijkste cryptomunt. Bij elke transactie worden nu ook een deel ethers vernietigd, waardoor de inflatie van de munt verminderd wordt. Op die manier wordt ether ook aantrekkelijker voor beleggers die op zoek zijn naar een hedge tegen de oplopende inflatie.

Volgens waarnemers is er opnieuw optimisme in de markt en wordt er weer rekening gehouden met fors hogere koersen later dit jaar. Lees meer over bitcoin kopen als belegging in Nederland.

Actuele bitcoin koers


Laatste artikels over Beleggen


Celstraf voor man die miljoenen ontfutselde van beleggers

26 november 2021

De oprichter van het crypto handelsbedrijf Bitnextfast moet voor 15 maanden de cel in. Hij haalde zo'n 5,6 miljoen euro op bij beleggers maar financierde hier zijn dure levensstijl mee.
Lees meer


Opties handelen: Hoe selecteer je de beste opties

19 november 2021

Handelen in opties lijkt de nieuwe manier om snel geld te verdienen. Het rendement is hoger dan wanneer je in aandelen handelt, maar dat brengt natuurlijk ook meer risico mee.
Lees meer


Banken doen moeilijk over beleggen in bitcoin

08 oktober 2021

Bij de Rabobank mag je met een zakelijke rekening niet beleggen in bitcoin. De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) dient daarom een klacht in bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Lees meer


600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

13 september 2021

Zo'n 4% van de Nederlanders bezit bitcoin en nog veel meer mensen denken er aan om cryptocurrency te kopen.
Lees meer


Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

26 augustus 2021

Een nieuwe trend in de sportsponsoring zijn de cryptocurrency bedrijven die hun naamsbekenheid bij het brede publiek willen vergroten.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken