Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

26 augustus 2021

Een nieuwe trend in de sportsponsoring zijn de cryptocurrency bedrijven die hun naamsbekenheid bij het brede publiek willen vergroten.

Sinds bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency sector zich moeten registreren bij de DNB, houdt niets de sector nog tegen om zich in de schijnwerpers te zetten. Eerder deze maand raakte dan ook bekend dat de cryptocurrency aanbieder BLOX en Ajax een sponsoring overeenkomst hebben afgesloten voor drie seizoenen.

Via deze vorm van sponsoring willen de bedrijven het beleggen in cryptocurrency onder de ogen brengen van de brede massa. Voor de voetbalclubs langs de andere kant is het een zegen om partijen te vinden die hun naamsbekendheid fors willen vergroten.

Ook Anycoin Direct sloot onlangs een samenwerking af met PSV. Het bedrijf sponsort de club voor de komende twee seizoenen. Opvallend was dat het volledige sponsorbedrag in bitcoin wordt uitbetaald. PSV wordt zo de allereerste club in Europa die zich op dergelijke manier laat sponsoren.

Bij PSV geven ze ook zelf aan dat innovatie voor hun belangrijk is. En mogelijk kan cryptocurrency daar in de toekomst een rol in spelen. Denk bijvoorbeeld maar aan bezoekers of fans die bepaalde diensten kunnen betalen met cryptomunten.

Een trend die de voorbije maanden ook de kop op steekt zijn de zogenaamde 'fan tokens'. In dat geval kunnen fans tokens kopen die hen het recht geven om mee te beslissen over belangrijke zaken in de club. Een ander nieuw fenomeen zijn de zogenaamde NFT's, virtuele tradingcards van het elftal die je kan verzamelen.

Actuele bitcoin koers


Laatste artikels over Beleggen


600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

13 september 2021

Zo'n 4% van de Nederlanders bezit bitcoin en nog veel meer mensen denken er aan om cryptocurrency te kopen.
Lees meer


Cryptocurrency markt herstelt sterk

09 augustus 2021

De bitcoin bereikte eerder dit jaar een hoogtepunt boven de 60.000 dollar, maar werd daarna zwaar teruggefloten. De afgelopen weken herstelde de munt echter sterk.
Lees meer


De voordelen van schenken door te beleggen

12 juli 2021

Een schenking kun je het beste doen door middel van de warme hand. Dit betekent dat je al een gift doet wanneer je er nog zeggenschap over hebt, in tegenstelling tot bij een erfenis (koude hand) welke pas van pas komt bij je overlijden.
Lees meer


Wees voorzichtig met financiële influencers

03 juli 2021

De AFM waarschuwt voor influencers die op sociale media aandelen of cryptomunten promoten.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken