Je bent hier: Home > Nieuws > Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

Cryptobedrijven sponsoren voetbalclubs

26 augustus 2021

Een nieuwe trend in de sportsponsoring zijn de cryptocurrency bedrijven die hun naamsbekenheid bij het brede publiek willen vergroten.

Sinds bedrijven die actief zijn in de cryptocurrency sector zich moeten registreren bij de DNB, houdt niets de sector nog tegen om zich in de schijnwerpers te zetten. Eerder deze maand raakte dan ook bekend dat de cryptocurrency aanbieder BLOX en Ajax een sponsoring overeenkomst hebben afgesloten voor drie seizoenen.

Via deze vorm van sponsoring willen de bedrijven het beleggen in cryptocurrency onder de ogen brengen van de brede massa. Voor de voetbalclubs langs de andere kant is het een zegen om partijen te vinden die hun naamsbekendheid fors willen vergroten.

Ook Anycoin Direct sloot onlangs een samenwerking af met PSV. Het bedrijf sponsort de club voor de komende twee seizoenen. Opvallend was dat het volledige sponsorbedrag in bitcoin wordt uitbetaald. PSV wordt zo de allereerste club in Europa die zich op dergelijke manier laat sponsoren.

Bij PSV geven ze ook zelf aan dat innovatie voor hun belangrijk is. En mogelijk kan cryptocurrency daar in de toekomst een rol in spelen. Denk bijvoorbeeld maar aan bezoekers of fans die bepaalde diensten kunnen betalen met cryptomunten.

Een trend die de voorbije maanden ook de kop op steekt zijn de zogenaamde 'fan tokens'. In dat geval kunnen fans tokens kopen die hen het recht geven om mee te beslissen over belangrijke zaken in de club. Een ander nieuw fenomeen zijn de zogenaamde NFT's, virtuele tradingcards van het elftal die je kan verzamelen.

Actuele bitcoin koers


Laatste artikels over Beleggen


Celstraf voor man die miljoenen ontfutselde van beleggers

26 november 2021

De oprichter van het crypto handelsbedrijf Bitnextfast moet voor 15 maanden de cel in. Hij haalde zo'n 5,6 miljoen euro op bij beleggers maar financierde hier zijn dure levensstijl mee.
Lees meer


Opties handelen: Hoe selecteer je de beste opties

19 november 2021

Handelen in opties lijkt de nieuwe manier om snel geld te verdienen. Het rendement is hoger dan wanneer je in aandelen handelt, maar dat brengt natuurlijk ook meer risico mee.
Lees meer


Banken doen moeilijk over beleggen in bitcoin

08 oktober 2021

Bij de Rabobank mag je met een zakelijke rekening niet beleggen in bitcoin. De Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland (VBNL) dient daarom een klacht in bij de Autoriteit Consument en Markt (ACM).
Lees meer


600.000 Nederlanders bezitten bitcoin

13 september 2021

Zo'n 4% van de Nederlanders bezit bitcoin en nog veel meer mensen denken er aan om cryptocurrency te kopen.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken