Je bent hier: Home > Nieuws > Crypto bedrijfjes in opmars

Crypto bedrijfjes in opmars

Crypto bedrijfjes in opmars

30 december 2021

Het aantal ondernemers die zich bezig houden met cryptocurrency boomt. Dat bewijzen het aantal inschrijvingen in het handelsregister van de KVK.

In 2016 waren er 57 ondernemers ingeschreven die een raakvlak hadden met cryptocurrency. In oktober 2018 waren het er al 332. Door de crash van bitcoin na de top in 2018 daalde het aantal ondernemers tot 236 begin 2021. Tegen het einde van dit jaar, vermoedelijk onder impuls van de stijgende koersen van cryptomunten, is het aantal inschrijvingen weer toegenomen tot 357.

Bij maar liefst 59% van de ingeschreven ondernemingen gaat het over zzp'ers: zelfstandigen zonder personeel. Het gaat hoofdzakelijk over mannen, slechts 5% van de inschrijvers is een vrouw. Daarnaast gaat het vooral over jonge ondernemers. In 2021 kwamen er 70 nieuwe crypto-ondernemers bij die tussen de 20 en 29 jaar oud zijn.

Bankrekening

Een groot vraagteken is of deze ondernemers over een Nederlandse bankrekening beschikken. In oktober werd duidelijk dat banken moeilijk doen over bitcoin transacties. Wie persoonlijk wil beleggen in cryptocurrency, kan dat meestal wel. Banken maken vooral een probleem over zakelijke rekeningen die overschrijvingen ontvangen van cryptocurrency exchanges. Heel wat banken weigeren resoluut ondernemers die zich bezig houden met cryptomunten.


Laatste artikels over Beleggen


7 tips voor optimaal thuiswerken

13 januari 2022

Thuiswerken is de nieuwe norm. Door de coronapandemie werden werknemers haast gedwongen om thuis hun werk te doen en dat brengt wel een aantal uitdagingen met zich mee.
Lees meer


Verdwijnt contant geld voor 2030?

06 januari 2022

Uit een onderzoek van Knab blijkt dat 57% van de Nederlanders denkt dat contant geld in de niet zo verre toekomst zal verdwijnen.
Lees meer


Beleggen is populair bij de jongvolwassenen

06 december 2021

Uit een onderzoek van Nibud en de Rabobank blijkt dat 42% van de 18- tot 30-jarigen belegt. Maar liefst 27% van de jongvolwassenen bezit ook cryptovaluta.
Lees meer


Celstraf voor man die miljoenen ontfutselde van beleggers

26 november 2021

De oprichter van het crypto handelsbedrijf Bitnextfast moet voor 15 maanden de cel in. Hij haalde zo'n 5,6 miljoen euro op bij beleggers maar financierde hier zijn dure levensstijl mee.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken