Je bent hier: Home > Nieuws > Duizenden Bankoff klanten zijn hun geld kwijt

Duizenden Bankoff klanten zijn hun geld kwijt

Duizenden Bankoff klanten zijn hun geld kwijt

21 mei 2022

Er duikt weer een nieuw verhaal op van crypto beleggers die hun geld kwijt zijn door een bedrijf dat plots van de wereldbol verdwijnt.

Nadat Visa en Mastercard hun activiteiten in Rusland hadden stopgezet, konden Russen die in het buitenland woonden niet langer bij hun eigen bankrekeningen. Russen die op reis waren, konden geen vliegtuigen of hotels meer boeken. Bankoff schoot te hulp met virtuele creditcards. Het was dus een manier voor Russische burgers om de westerse sancties te ontlopen.

Op dinsdag 3 mei kregen de gebruikers van Bankoff een mail, waarin vermeld stond dat deze service niet meer verleend zou worden. 

"Vandaag hebben we een brief ontvangen van Visa en betalingsverwerker Stripe. Hierin stond dat de Bankoff card-diensten zijn opgeschort, vanwege het grote aantal actieve gebruikers en transacties uit Rusland. Dit betekent dat onze virtuele creditcards niet langer worden ondersteund voor online en offline betalingen", las de mail. 

Bankoff voegde eraan toe dat het probeert toegang te krijgen tot de fondsen van gebruikers. Deze zijn volgens hen bevroren.

Scam

Bankoff heeft nooit de brieven gepubliceerd die het van Visa en Stripe zou hebben ontvangen. Daarnaast heeft het bedrijf sinds 3 mei geen updates meer gegeven. Ook Visa en Stripe hebben geen commentaar geleverd op de verspreide e-mail. 

Op online forums wordt gespeculeerd dat het bedrijf er met het geld en de cryptocurrency van de gebruikers vandoor is gegaan. Gebruikers klaagden al eerder dat ze meerdere dagen moesten wachten tot ze bij hun geld konden komen.

Bankoff leverde virtuele betaalkaarten die met USDT gebruikt kunnen worden. Dit is een stablecoin die verbonden is aan de dollar. Gebruikers merkten dat de crypto wallets van Bankoff waren leeg gemaakt. De kans is dus groot dat Bankoff zelf verdwenen is met al het geld van hun klanten, een zogenaamde exit scam.


Laatste artikels over Finance


Inflatie eurozone bereikt hoogtepunt van 8,6%

03 juli 2022

De inflatie in de eurozone heeft in juni een nieuw hoogtepunt bereikt, net voor de eerste renteverhoging van de Europese Centrale Bank (ECB) in 11 jaar. 
Lees meer


Nog een algoritmische stablecoin onder de 1 dollar gedaald

28 juni 2022

Een controversiële stablecoin worstelt om zijn koppeling aan de VS dollar te behouden. De USDD werd net voor de ineenstorting van de soortgelijk token terraUSD gelanceerd. 
Lees meer


Consumenten gaan opnieuw op stap

23 juni 2022

Uit de Mastercard SpendingPulse blijkt dat consumenten opnieuw volop uit huis gaan eten en slapen
Lees meer


LinkedIn hotspot voor oplichters

21 juni 2022

Volgens de Amerikaanse FBI zijn er veel oplichters actief op LinkedIn. Zij proberen gebruikers naar frauduleuze cryptocurrency-investeringsprogramma's te lokken.
Lees meer


Europese Centrale Bank bevestigt plannen voor renteverhoging in juli

16 juni 2022

De Europese Centrale Bank heeft vorige week besloten om weldra de rente te verhogen. Ook zijn de prognoses voor economische groei aangepast.
Lees meergeld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken