Je bent hier: Home > Verzekeringen > Aansprakelijkheidsverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering

Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd tegen schade die je aan anderen veroorzaakt. Hieronder vallen materiële schade en letselschade.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

Het zijn vaak de kleine ongelukjes die veel geld kosten. Als je een waardevolle vaas omstoot, kan de rekening erg hoog zijn. Of je kind is aan het voetballen en trapt de bal door de ruit van de buren. Of je laat op een feestje per ongeluk rode wijn over de dure witte jurk van een vriendin vallen. Een aansprakelijkheidsverzekering zal in deze situaties de schade vergoeden.

Een verzekering aansprakelijkheid is niet zo duur, maar kan je een hoop kosten schelen. Daarom is aansprakelijkheid verzekeren in veel gevallen niet alleen verplicht, maar ook verstandig om te doen.

Dekking

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je veroorzaakt aan een ander. Dit kan letselschade of materiële schade zijn. Financiële schade valt hierbuiten. Als je de schade met opzet hebt veroorzaakt, zal de verzekeraar ook geen schadevergoeding uitkeren.

Soorten aansprakelijkheidsverzekeringen

Aansprakelijkheidsverzekering Voor Particulieren (AVP)

Bij een AVP kun je kiezen voor een alleenstaande of een gezinsdekking. Bij een alleenstaande aansprakelijkheid verzekering zijn behalve de verzekerde zelf ook logés en huispersoneel verzekerd. Ook huisdieren zijn meeverzekerd. Een gezinsdekking vergoedt ook nog de schade die door bloed- en aanverwanten die in hetzelfde huis als de verzekerde wonen wordt veroorzaakt.

Als je de goedkoopste aansprakelijkheidsverzekering wilt, kun je het beste een woonverzekering afsluiten. Een woonverzekering bestaat uit een aansprakelijkheidsverzekering, een opstalverzekering en een inboedelverzekering en deze verzekering is voordeliger omdat je de drie verzekeringen in één pakket afsluit.

Aansprakelijkheidsverzekering Voor Bedrijven (AVB)

Een AVB verzekert een bedrijf tegen het risico van aansprakelijkheid. Bedrijven kunnen kiezen voor act committed, loss occurred en claims made. Daarnaast kan een bedrijf ervoor kiezen om de financiële schade mee te verzekeren. Bij bedrijven waarbij het risico op financiële schade groot is (advocaten, verzekeringsagenten) wordt dit vaak gedaan.


Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl