Je bent hier: Home > Verzekeringen > Annuleringsverzekering

Annuleringsverzekering

Je heeft een vakantie geboekt, maar door een noodgeval kan de vakantie niet doorgaan. Je bent bijvoorbeeld ernstig ziek geworden of een familielid is overleden. Het geld dat je aan de vakantie hebt uitgegeven, ben je dan kwijt. Dit wordt namelijk niet vergoed door een kortlopende reisverzekering of een doorlopende reisverzekering. Als je van tevoren een annulerings verzekering hebt afgesloten, kun je dit geld terugkrijgen.

Waarom een annuleringsverzekering afsluiten?

Eigenlijk is het voor iedereen verstandig om een annuleringverzekering af te sluiten, aangezien je nooit de annuleringskosten terug zult krijgen van je reisverzekering. Als je een dure vakantie hebt geboekt, is het sterk aangeraden. De annuleerverzekering brengt natuurlijk wat kosten met zich mee, maar je bent helemaal veel geld kwijt als je niet op vakantie kunt en het geld niet terugkrijgt.

Kortlopende annuleringsverzekering

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af voor één reis. Je bent dan enkel voor deze periode verzekerd. Als je slechts één of tweemaal per jaar op vakantie gaat voor een korte periode, is deze annuleringsverzekering voor jou het beste. De premie is hoger dan die van een doorlopende reisverzekering, maar uiteindelijk zul je minder geld kwijt zijn. Dit komt doordat je enkel voor de periode van deze reis hoeft te betalen.

Doorlopende annuleringsverzekering

Als je meerdere malen per jaar op vakantie gaat of voor langere tijd weggaat, is het verstandig om te kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Met deze verzekering ben je gedurende een jaar verzekerd. Je hoeft niet steeds opnieuw een kortlopende annuleringsverzekering af te sluiten en de premie die je moet betalen ligt een stuk lager.

Wat is een garantie annuleringsverzekering?

Als je jouw vakantie eerder afbreekt, krijg je met een gewone annuleringsverzekering enkel de kosten terug van de niet-genoten vakantiedagen. Met een garantie annuleringsverzekering krijg je bij het vroegtijdig afbreken van je reis de gehele reissom vergoed.

Vergoedingen

Als je onverhoopt niet op reis kunt door een noodgeval, worden de kosten betaald door de annuleringverzekering. Het kan zijn dat jij of iemand in je familie ernstig ziek wordt of overlijdt. Maar het kan ook zijn dat je jouw baan verliest. Een annulering zal de kosten dan dekken.

Bijna alle annuleringsverzekeringen vergoeden de kosten als je jouw vakantie eerder af moet breken door een calamiteit. Als jij of iemand in je familie bijvoorbeeld ernstig ziek wordt of overlijdt, kan het zijn datjeu eerder terugkomt van vakantie. Of er worden extreem slechte weersomstandigheden of oorlog verwacht op je vakantiebestemming. De meeste annuleringsverzekeringen vergoeden in deze gevallen de kosten.

Wat kost een annuleringsverzekering?

Voor een annulerings verzekering moet je slechts eenmalig een bepaald bedrag betalen. Dit bedrag is meestal ongeveer 5% van de totale kosten van de reis. Hier komen dan nog wel de afsluitkosten en de assurantieprovisie bovenop. De kosten van een annuleerverzekering verschillen per verzekeraar. Op de websites van verzekeringsmaatschappijen of op vergelijkingssites kun je de kosten berekenen.

De beste en goedkoopste annuleringsverzekering vind je niet zomaar. Elke verzekeringsmaatschappij biedt andere voorwaarden en de kosten kunnen ook heel verschillend zijn.


Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl