Je bent hier: Home > Verzekeringen > Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Je bent zelfstandig ondernemer en je inkomsten zijn hoog genoeg om rond te komen. Maar wat als je nu arbeidsongeschikt wordt? Dan heb je weinig tot geen inkomsten, waardoor het een stuk moeilijker wordt om rond te komen. Toch hebben minder dan de helft van de zzp'ers een arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Dit kan hen duur opbreken als het noodlot toeslaat.

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een zakelijke verzekering voor ondernemers. Zo zijn er ook andere zakelijke verzekeringen voor ondernemers. Ze kunnen bijvoorbeeld een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten of een rechtsbijstandverzekering.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

Ondernemers lopen over het algemeen al veel risico. Als het niet goed gaat met het bedrijf, zullen hun inkomsten lager zijn. Maar ook als ze arbeidsongeschikt raken, zullen ze veel inkomsten mislopen.

Je kunt natuurlijk zelf geld achter de hand houden, maar voor veel mensen is dit erg moeilijk. Daarom kun je jezelf beter tegen arbeidsongeschiktheid verzekeren. Je bent dan verzekerd van inkomsten als je arbeidsongeschikt bent.

Dekking

Je kunt zelf bepalen wat een verzekering arbeidsongeschiktheid vergoedt.

Sommenverzekering

Met deze verzekering krijg je altijd een bepaald bedrag als je arbeidsongeschikt bent geworden. Dit geldt ook als je inkomen niet achteruit is gegaan.

Schadeverzekering

Met een schadeverzekering krijg je niet een bepaald bedrag uitgekeerd als je arbeidsongeschikt bent. Je krijgt dan enkel de schade (je inkomen) vergoed.

De hoogte van het bedrag dat wordt vergoedt, hangt af van je inkomsten. Je kunt zelf kiezen hoe hoog de uitkeringsdrempel is. Meestal geldt dat je in ieder geval 25% arbeidsongeschikt moet zijn, voordat je een vergoeding uitgekeerd krijgt. Je kunt er vaak voor kiezen om deze drempel te verhogen.

Wat kost een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

De kosten van een arbeidsongeschiktheidverzekering hangen af van je leeftijd en je beroep. Ook de looptijd van de verzekering is van belang. Daarnaast zijn bovenstaande factoren die bepalen welke vergoeding je krijgt ook belangrijk voor de hoogte van de premie.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken