Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > bedrijven

Autoverzekeringen voor bedrijven

autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Vergelijk snel autoverzekeringen

Vergelijken >>

Zakelijke autoverzekering

Je moet een zakelijke autoverzekering afsluiten als je de auto gebruikt voor bijvoorbeeld betaald personenvervoer, woon-werkverkeer, het bezoeken van klanten of als lesauto. Dit betekent meestal dat je vaak met je auto op de weg bent en de verzekeraar kan aan de hand hiervan het risico op schade beter inschatten.

Bestelautoverzekering

Een bestelautoverzekering of verzekering bedrijfsauto is enkel bedoeld voor bestelauto's en bestelbusjes, die bijvoorbeeld door klus- of schoonmaakbedrijven worden afgesloten.

Over deze wagens wordt soms wel gezegd dat het auto's met een grijs kenteken zijn. De eerste letter op het nummerbord is dan een B of een V en het kentekenbewijs deel I was vroeger grijs. Tegenwoordig is het grijze kenteken niet meer grijs maar groen gekleurd.

Het voordeel van een auto met een grijs kenteken is dat je hiermee vrijstelling kunt krijgen van de BPM, de belasting van personenauto's en motorrijwielen.

Wil je een bestelauto verzekeren? Dan zijn er weer enkele mogelijkheden. Welke dekking het best bij je past is afhankelijk van je persoonlijke situatie. Hoe uitgebreider de verzekering, hoe hoger de premie. Wens je dus een goedkope verzekering, dan zal je minder risico's willen verzekeren. Ook de leeftijd van het voertuig kan meespelen in deze overweging. Bij nieuwe voertuigen is een volledig casco zeker nuttig, bij oudere voertuigen is dit niet meer zo nodig omdat de waarde van het voertuig reeds fel gedaald is.

WA: verplicht

De Wettelijke Aansprakelijkheid is een verplichte verzekering. Alle schade die je aan derden aanricht wordt hiermee verzekerd.

Uitbreiding op WA tot eventueel volledig casco

De WA dekking kan uitgebreid worden met bijvoorbeeld een aparte brand- of diefstalverzekering. Ook mogelijk is dat je kiest voor een WA + Beperkte casco. In dat geval worden andere risico's mee verzekerd, zoals brand, ontploffing, diefstal van de vrachtwagen of vervoerde goederen, stormschade,...

De meest uitgebreide verzekering is uiteraad de volledige casco. Hiermee ben je verzekerd voor alle risico's, zoals ook botsingen met loslopende dieren, vogels en dergelijke. Zelfs de schade die je toevallig aan je eigen voertuig toebrengt valt onder deze dekking.