Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > geweigerd

Autoverzekering geweigerd

Het kan zijn dat je bij een verzekeringsmaatschappij wordt geweigerd. Iedere verzekeraar heeft zijn eigen regels en de aanbieder kan een aanvraag weigeren als de aanvrager volgens hem een te groot risico vormt. Als een beginnend bestuurder een WA beperkt casco autoverzekering of een WA casco autoverzekering wil afsluiten, kan de verzekeraar de aanvraag wel eens weigeren.

Bij bestuurders die bij de vorige verzekeringsmaatschappij veel schade hebben geclaimd of waarbij de verzekering door de vorige verzekeraar is stopgezet wordt vaak ook de aanvraag autoverzekering geweigerd. Daarnaast kunnen automobilisten die een strafblad hebben of eerder een rijontzegging hebben gehad worden geweigerd.

Wie verzekert mij?

Als automobilist ben je wettelijk verplicht om een autoverzekering af te sluiten. Gelukkig is hier een oplossing voor. Je kunt een autoverzekering aanvragen bij de de Vereende Verzekeringen, voorheen bekend onder de naam Rialto Verzekeringen. Deze maatschappij werd opgericht door een groot aantal verzekeraars.

Deze verzekeraar accepteert aanvragen van mensen die een hoger risico vormen, maar je dient dan wel een hogere premie te betalen.