Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > jongeren

Autoverzekering jongeren

autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Vergelijk snel autoverzekeringen

Vergelijken >>

Als je een autoverzekering voor een 18-jarige vergelijkt met autoverzekering voor iemand die tien jaar ouder is, merk je meteen een groot verschil in de hoogte van de premies. Een autoverzekering 18-jarige is namelijk een stuk duurder.

Autoverzekering beginnend bestuurder

De eerste vijf jaar na het behalen van je rijbewijs ben je een beginnend bestuurder. Je zult dan een autoverzekering beginnend bestuurder af moeten sluiten. Jonge bestuurders tussen 18 en 24 jaar hebben ruim 5 keer zoveel kans op een ongeval als ervaren bestuurders. Dit komt doordat een jongere weinig rijervaring heeft en vaker risicogedrag vertoont. Verzekeraars zien beginnend bestuurders als een risicogroep en vragen daarom een veel hogere premie. Daarnaast hebben beginnend bestuurders nog geen of weinig schadevrije jaren opgebouwd. Hierdoor kunnen ze niet profiteren van de no-claimkorting.

De goedkoopste autoverzekering voor jongeren is natuurlijk een WA autoverzekering. Als je toch besluit om een WA plus of een WA casco autoverzekering af te sluiten, kun je de premie verlagen door een goedkopere auto aan te schaffen. De hoogte van de premie van een WA plus of een WA casco autoverzekering hangt namelijk ook af van de aanschafkosten en de dagwaarde van je auto.

Een autoverzekering voor jongeren is zeker niet goedkoop, maar je kunt wel op zoek gaan naar de goedkoopste autoverzekering. Dit kunt je doen door op websites van verzekeraars de premies te berekenen en deze daarna met elkaar te vergelijken.

Autoverzekering op naam ouders

Je auto verzekeren op naam van je ouders kan je veel voordeel opleveren, maar je bouwt dan geen schadevrije jaren op. Of het verstandig is om een autoverzekering op naam van ouders aan te vragen hangt af van wie de regelmatige bestuurder is.

Je ouders dienen bij de verzekeringsmaatschappij op te geven wie de regelmatige bestuurder van de auto is. Hierin moeten zij wel eerlijk zijn. Als jij de regelmatige bestuurder van de auto bent en je ouders geven aan dat zij dat zijn, kan dit problemen opleveren als je betrokken raakt bij een ongeval. Het kan zijn dat de verzekeraar dan geen schade uitkeert. Verzekeraars schakelen vaak privé detectives in om aan te tonen dat de kinderen vooral met de auto reden.

Beter is dus het kind in te schrijven als occasionele bestuurder voor de wagen van de ouders. Zo kan een schadeverleden opgebouwd worden waardoor het kind later een goedkopere premie zal krijgen bij zijn eerste eigen autoverzekering.

Autoverzekering studenten

Een studenten autoverzekering is meestal een collectieve autoverzekering. Deze verzekering wordt met een groep afgesloten, waardoor je kunt profiteren van een collectiviteitskorting. Hier hoef je helemaal niets voor te doen, behalve bewijzen dat je student bent.

Autoverzekering zonder rijbewijs

Het kan zijn dat je bijna rijexamen mag doen en al een leuke auto hebt gezien. Deze auto wil je alvast kopen, maar de auto zal eerst verzekerd moeten zijn als er een stuk mee wordt gereden. Bij sommige verzekeraars kun je in dit geval een autoverzekering afsluiten zonder rijbewijs.