Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > vrouwen

Autoverzekering voor vrouwen

autoverzekering vergelijken

Autoverzekering vergelijken

Vergelijk snel autoverzekeringen

Vergelijken >>

Tegenwoordig zijn er al een aantal verzekeraars die een autoverzekering voor vrouwen aanbieden. Dit is een autoverzekering speciaal bedoeld voor vrouwen met een lagere premie en soms zelfs leuke extra's. Net als bij een gewone autoverzekering heb je bij een autoverzekering voor vrouwen de keuze uit een WA autoverzekering, een WA plus autoverzekering en een WA casco autoverzekering.

Lagere premie

Sommige verzekeraars bieden vrouwen een lagere premie aan omdat ze denken dat vrouwen minder schade zullen rijden. Uit onderzoek is ook bewezen dat vrouwen beter rijden, omdat ze minder hard rijden en minder verkeersovertredingen begaan. Daarnaast rijden vrouwen minder vaak onder invloed van drank of drugs dan mannen.

Leuke extra's

Er zijn ook verzekeraars die leuke extra's hebben voor vrouwen. Hierbij kan je bijvoorbeeld denken aan bepaalde acties van drogisterijen of kledingwinkels, maar soms is het ook mogelijk om een autoverzekering met handtasdekking af te sluiten. Je krijgt dan de schade vergoed als je handtas uit uw auto wordt gestolen.