Je bent hier: Home > Verzekeringen > Camperverzekering

Camperverzekering

Met een camperverzekering ben je verzekerd tegen schade die aanricht aan derden. Iedereen in Nederland die een camper bezit is verplicht om een camper verzekering af te sluiten. Een camperverzekering dekt enkel de schade die je veroorzaakt (of schade in bepaalde situaties). Als een ander de schade veroorzaakt bij een ongeval, kun je proberen een vergoeding te krijgen van zijn verzekering.

Welke camperverzekeringen zijn er?

WA camperverzekering

Er zijn drie soorten camperverzekeringen. De goedkoopste is de WA camper verzekering. Deze verzekering dekt enkel schade aan derden. Dit is de beste verzekering als je een goedkope camper hebt aangeschaft.

De WA beperkt casco en de WA casco camperverzekeringen dekken ook schade aan je eigen camper. Als je echter een goedkope camper hebt, zal de schadevergoeding die dan wordt uitgekeerd niet zo hoog zijn. Het is dan voordeliger om een WA camper verzekering af te sluiten.

WA beperkt casco camperverzekering

Je wilt je camper verzekeren tegen schade aan derden en schade in bepaalde situaties (storm, diefstal, brand). Dan kun je het beste kiezen voor een WA beperkt casco verzekering camper. Deze verzekering dekt schade aan derden en schade in bepaalde situaties. Als je schade oploopt bij een ongeval dat je zelf veroorzaakt, wordt dit niet vergoed.

WA casco camperverzekering

Een WA casco camperverzekering is het duurst. Hiermee wordt dan ook wel alle schade vergoed. Er wordt alleen geen schadevergoeding uitgekeerd als er sprake is van opzet of verboden middelen. Heb je een dure camper aangeschaft? Dan is dit voor jou de beste verzekering. Als er iets met je camper gebeurt, wordt dit namelijk bijna altijd vergoed.

Premie

De hoogte van de premie van een verzekering camper hangt af van een aantal factoren. Verzekeraars gaan ervan uit dat mensen die jong of juist oud zijn en mensen die niet lang in het bezit zijn van een rijbewijs meer schade rijden. Daarom zijn de premies voor deze mensen hoger.

Het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd is ook van belang. Hiermee wordt namelijk de korting bepaald die je op de premie krijgt. Voor een WA beperkt casco en een WA casco camperverzekering zijn ook de aanschafkosten en de dagwaarde van de camper van belang. Aan de hand hiervan wordt namelijk de hoogte van een eventuele schadevergoeding bepaald.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken