Je bent hier: Home > Verzekeringen > Caravanverzekering

Caravanverzekering

Je caravan is automatisch met jouw auto meeverzekerd. Dit geldt echter alleen op het moment dat de caravan aan de auto is gekoppeld. Als je de caravan hebt ontkoppeld en je loopt schade op, wordt hier geen schadevergoeding voor uitgekeerd. Hiervoor zul je een caravanverzekering moeten afsluiten.

Soorten

Basis caravanverzekering

Een caravan verzekering vergoedt de schade aan jouw caravan. Je hebt de keuze uit een aantal dekkingen als basis. Je kunt kiezen uit dekkingen voor storm, hagel, brand, diefstal of een ongeval.
Het is ook mogelijk om voor meerdere dekkingen te kiezen. Per verzekeraar zijn de voorwaarden en premies erg verschillend. De premies van een caravanverzekering vergelijken is daarom ook belangrijk.

Aanvullende caravanverzekering

Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen kun je ervoor kiezen om naast de basis verzekering caravan ook een aanvullende caravan verzekering af te sluiten. Hiermee kun je bijvoorbeeld schade aan de voortent of de inboedel verzekeren.

Hoe hoog is de premie?

De premie wordt bepaald aan de hand van de aanschafkosten en de dagwaarde van jouw caravan. De eventuele schadevergoeding die de verzekeringsmaatschappij moet uitbetalen hangt namelijk af van dit bedrag. Des te hoger de aanschafkosten en de dagwaarde, des te hoger de premie.
De premie van een caravanverzekering is gemiddeld ongeveer vier euro per maand. Daarnaast zijn het bouwjaar, het soort, type de grootte van de caravan van belang, evenals het materiaal waarvan de caravan is gemaakt.

Caravan meeverzekerd met reisverzekering

Als je caravan is meeverzekerd met de reisverzekering, hoef je geen caravanverzekering meer af te sluiten. Met een kortlopende reisverzekering is de caravan vaak gratis meeverzekerd. Bij een doorlopende reisverzekering kun je ervoor kiezen om de caravan mee te verzekeren. De premie gaat van de reisverzekering gaat dan wel omhoog.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken