Je bent hier: Home > Verzekeringen > Fietsverzekering

Fietsverzekering

Een fietsverzekering verzekert jouw fiets tegen diefstal en/of schade. Waarom zou je ervoor kiezen om deze verzekering af te sluiten? En welke soorten fietsverzekeringen zijn er eigenlijk?

Waarom afsluiten?

Je hebt een dure fiets aangeschaft en deze fiets wordt gestolen. Je bent dan erg veel geld kwijt. Een fiets verzekeren kan daarom een goede keuze zijn. Je bent zo verzekerd tegen diefstal en soms ook tegen schade. Dit hangt echter af van de dekking waar je voor kiest.

Soorten fietsverzekeringen

Er zijn meerdere soorten fietsverzekeringen. Je kunt jouw fiets verzekeren tegen diefstal, maar je kunt ook een fietsverzekering afsluiten tegen diefstal en schade. Dan zijn er ook nog fietsverzekeringen speciaal voor de mountainbike, de racefiets, de kinderfiets en de elektrische fiets.

Als je weet bij welke verzekeringsmaatschappij je een fietsverzekering wilt, kun je gemakkelijk je fietsverzekering online afsluiten op de website van de verzekeraar. Dit doe je door je gegevens en wensen in te voeren en te bevestigen dat je het eens bent met de premie. Als de verzekeraar je aanvraag heeft geaccepteerd, ben je vanaf dat moment meteen verzekerd.

Wat wordt vergoed?

Een fiets verzekering keert een vergoeding uit als je fiets is gestolen. Je krijgt het aankoopbedrag volledig terug. Dit aankoopbedrag is van tevoren vastgelegd en hiermee is de hoogte van de premie bepaald. Met bepaalde dekkingen krijg je ook schade aan je fiets terug betaald.

Het bedrag dat je krijgt bij schade, is het bedrag dat je kwijt bent aan reparatiekosten. Als de fiets niet meer te repareren is, krijg je de aanschafkosten terug van de verzekeringsmaatschappij.

Als je jouw fiets wil verzekeren, moet je er wel voor zorgen dat je fiets goed beveiligd is. Door de aankoopbonnen van sloten te bewaren, kun je laten zien dat jouw fiets goed beveiligd was. Je kunt bij sommige verzekeraars korting krijgen door uw fiets op een bepaalde manier te beveiligen.

Premie

De aanschafwaarde van de fiets is van groot belang voor de hoogte van de premie. Bij een duurdere fiets moet de verzekeraar namelijk een hoger bedrag vergoeden bij diefstal of beschadiging.

Daarnaast is het type fietsverzekering van belang. Een fietsverzekering waarbij je fiets enkel is verzekerd tegen diefstal is de goedkoopste fietsverzekering. Ook de hoogte van het eigen risico is een bepalende factor. Des te hoger het eigen risico, des te lager de premie. Een verzekering elektrische fiets kan daarnaast ook nog duurder zijn dan een gewone fietsverzekering. Doordat al deze factoren de hoogte van de premie bepalen is de goedkoopste fietsverzekering voor iedereen anders.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken