Je bent hier: Home > Verzekeringen > Huisdierenverzekering

Huisdierenverzekering

Je hond of kat krijgt een ongeval. Je brengt hem naar de dierenarts en deze vertelt dat de kosten erg hoog zullen zijn. Nu sta je voor een moeilijke keuze. Eigenlijk heb je niet zoveel geld te besteden, maar moet je jouw huisdier dan maar laten sterven?

Het is natuurlijk vreselijk als je voor zo'n keuze staat. Als je een huisdieren verzekering afsluit, kun je dit soort problemen voorkomen. Het is mogelijk om te kiezen voor een hondenverzekering, een kattenverzekering of een paardenverzekering. Je krijgt de kosten van de behandeling dan vergoed. Zo kom je niet meer voor moeilijke keuzes te staan en krijg je ook niet onverwachts hoge rekeningen thuisgestuurd.

Wat vergoedt een huisdierenverzekering?

Basis huisdierverzekeringen dekken de meest voorkomende medische kosten. Hieronder vallen consulten, geneesmiddelen, hulpmiddelen, MRI-onderzoeken, Diagnostiek van bloed of urine, CR scans, echografie, röntgenfoto's, medisch noodzakelijke behandelingen (inclusief narcose) en euthanasie. Daarnaast kun je ook nog kiezen voor een aanvullende huisdierenverzekering.

Het aanvullend verzekeren zorgt ervoor dat je in nog een aantal gevallen een vergoeding uitgekeerd krijgt. Zo worden bijvoorbeeld vaccinaties, castratie, sterilisatie en preventieve zorg vergoedt. Ook tandheelkunde en crematie worden vaak vergoedt met een aanvullende huisdierverzekering.

Per jaar wordt er maar een bepaald bedrag vergoed door de verzekeringsmaatschappij. Dit kan per verzekeraar erg verschillen en varieert tussen de €2.000 en €5.000 per jaar. De hoogte van het eigen risico is ook niet bij iedere aanbieder hetzelfde.

Paardenverzekering

Paard rijden is meestal geen goedkope hobby. De kosten voor een paard kunnen hoog oplopen. Een verzekering voor paarden is bedoeld om de kosten van overlijden of blijvende ongeschiktheid van het paard te dekken. Bij blijvende ongeschiktheid kun je denken aan ziekte, kreupelheid of onvruchtbaarheid. Als je voor veel geld een paard hebt aangeschaft, is het verstandig om een verzekering af te sluiten.

De schadevergoeding die wordt uitgekeerd bij overlijden of blijvende ongeschiktheid is een deel van de aanschafwaarde. Dit percentage ligt meestal tussen de 50% en 90% en is afhankelijk van de leeftijd en het ras. Bij overlijden wordt van deze schadevergoeding de opbrengst van het overleden dier afgetrokken. Is jouw paard blijvend ongeschikt? Dan zal de restwaarde van het paard van de schadevergoeding worden afgetrokken.

Premie

De premie van een huisdierenverzekering hangt vooral af van het soort huisdier en het ras. Ook de leeftijd is erg belangrijk. Puppy's tot acht weken kunnen vaak niet worden verzekerd, omdat de kans dat ze ziek worden erg groot is. Ook ouders huisdieren kunnen niet altijd worden verzekerd. Als deze huisdieren wel verzekerd kunnen worden, ligt de premie vaak een stuk hoger.


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken