Je bent hier: Home > Verzekeringen > Ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering

Je staat voor de keuze om een ongevallenverzekering af te sluiten. Maar wat is een ongevallenverzekering eigenlijk? Een ongevallenverzekering vergoedt de letselschade die is ontstaan bij een ongeval.

Wat vergoedt een ongevallenverzekering precies?

Een basis ongevallenverzekering vergoedt de letselschade die is ontstaan bij een ongeval. Naast letselschade bij een ongeval zijn er nog een aantal situaties die worden gedekt. Deze situaties zijn:

  • Bloedvergiftiging door wondinfectie
  • Acute vergiftiging door het binnenkrijgen van vergiftigde stoffen
  • Verdrinking
  • Verstikking
  • Verstuiking, spierscheuring, ontwrichting
  • Zonnesteek
  • Ziekten ontstaan bij poging tot redden van mens of dier
  • Ziekten ontstaan door onvrijwillig vallen in water of andere vloeistof
  • Complicaties of verergeringen als gevolg van medische behandeling of eerste hulp na een ongeval

Welke dekkingen zijn er?

Ongevallen worden onderverdeeld in vier rubrieken. Rubriek A is een eenmalige uitkering bij overlijden en rubriek B is een eenmalige uitkering bij invaliditeit. Rubriek C is een periodieke uitkering bij tijdelijke arbeidsongeschiktheid en rubriek D is een daguitkering bij ziekenhuisopname. De verzekerde kan binnen bepaalde grenzen zelf de verzekerde som per rubriek bepalen.

Verschillende verzekeringen

Wat is een persoonlijke ongevallenverzekering?

Een persoonlijke ongevallenverzekering kan iedereen afsluiten. Als je een persoonlijke ongevallenverzekering afsluit, krijg je de letselschade bij een ongeval vergoed.

Wat is een collectieve ongevallenverzekering?

Een collectieve ongevallenverzekering is een verzekering die met een groep wordt afgesloten. Zo kun je profiteren van een korting op de premie. Meestal valt een collectieve ongevallenverzekering onder de secundaire arbeidsvoorwaarden voor het personeel van een bedrijf. Enkel rubriek A en B worden dan gedekt. Deze verzekering is voor fulltimers 24 uur per dag geldig en voor parttimers geldt deze verzekering alleen in de uren dat ze werken en het woon-werkverkeer. De verzekerde som is doorgaans één of tweemaal het jaarsalaris van de verzekerde.


Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl