Je bent hier: Home > Verzekeringen > Quadverzekering

Quadverzekeringen

Een goedkope quadverzekering kan je hier direct afsluiten!

Zoals je wellicht weet is het verplicht om voor een quad een verzekering af te sluiten. Elke voertuig dat gebruik maakt van de openbare weg moet namelijk verzekerd zijn. Wanneer je schade aanricht bij het gebruik van de quad kan de verzekering deze schade vergoeden.

Een goede verzekering is van groot belang, maar te veel betalen is voor niemand leuk. Een van de bekendste quadverzekaars is Diks. Kenmerkend is dat Diks een speciale quadverzekering heeft. Hiermee zit je dus in één keer goed. Quadverzekering vanaf € 3,= per maand. Klik hier!

Welke quadverzekering is verplicht?

Wanneer je eigenaar bent van een motorvoertuig met Nederlands kenteken, ben je verplicht om dit voertuig te verzekeren. Deze verzekering moet minstens een WA dekking bevatten (=aansprakelijkheidsdekking). Andere quad verzekeringen, zoals de aanvullende en/of diefstal verzekering, zijn niet verplicht. Ook voor een aanhanger is dit meestal niet verplicht, zolang de aanhangwagen niet meer weegt dan 750 kg.

WA Verzekering

De WA quadverzekering dekt schade die je als bestuurder van je quad bij anderen toebrengt. Hierbij kun je denken aan het veroorzaken van een ongeval met bijvoorbeeld materiële of lichamelijke schade. In zo'n geval zal de verzekering deze schade dus dekken.

Casco/aanvullende verzekering

Deze verzekering dekt ook de schade aan je eigen quad. Bij een ongeval ben je dus niet alleen verzekerd tegen schade die je aan anderen toebrengt, maar ook voor de schade die je eigen quad ondervindt. Denk hierbij aan reparatiekosten voor je eigen quad.

Diefstal verzekering

Je kunt er ook voor kiezen om je quad te verzekeren tegen diefstal. Wanneer jouw quad gestolen wordt zal de verzekering deze schade dekken. Bedenk wel dat het hierbij vaak om de dagwaarde van de quad gaat. Je zult dus niet de nieuwprijs uitbetaald krijgen.

Het is ook mogelijk om al de bovenstaande verzekeringen te bundelen. In zo'n geval spreken we over een All Risk verzekering. Je bent dan voor alle gevallen verzekerd.

Kenteken schorsen

Wanneer je je quad niet gebruikt, is het verstandig om het kenteken te schorsen. Wanneer je jouw kenteken schorst, ben je niet verplicht om je quad te verzekeren. De quad mag dan overigens niet meer op de openbare weg komen. Dus ook het parkeren of stallen van de quad op de openbare weg is in dit geval verboden. Wanneer het kenteken geschorst is zul je de quad dus op eigen terrein achter gesloten deur of poort moeten parkeren.

Wanneer je met een onverzekerde quad deel neemt aan het verkeer, ben je in overtreding. Je loopt kans om door de politie staande gehouden te worden. De boetes voor onverzekerd rijden kunnen erg fors zijn. Het is dus niet aan te raden om zonder verzekering deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast ben je dus niet verzekerd in het geval van bijvoorbeeld een ongeluk. Je zult in zo'n geval zelf voor de kosten moeten opdraaien. Wanneer een derde partij ook een lichamelijk letsel heeft, kunnen deze kosten extreem hoog oplopen. Denk hierbij aan ziekenhuiskosten en dergelijke. Het is dus zaak om, wanneer je met je quad gaat rijden, altijd goed verzekerd te zijn!