Je bent hier: Home > Verzekeringen > Quadverzekering

Quadverzekeringen

Een quad is een vierwielig voertuig, dat zichzelf kan voortbewegen. Een quad behoort tot de groep motorvoertuigen. Wist je dat de quadverzekering een verplichte verzekering is die je moet afsluiten indien je een quad bezit? Elk voertuig dat gebruik maakt van de openbare weg moet namelijk verzekerd zijn. Zonder quadverzekering rondrijden is bij de wet strafbaar en de boetes zijn niet mals. Wanneer je schade aanricht bij het gebruik van de quad kan de verzekering deze schade vergoeden. Veel van deze verzekeringen zijn speciaal op maat gemaakt voor de gebruikers. Men kan dan ook zelf bepalen hoe uitgebreid de verzekering is.

Een goedkope quadverzekering kan je hier direct afsluiten!

Het vergelijken van quadverzekeringen loont wel degelijk. Al zijn er niet veel aanbieders van deze verzekeringen, de verzekeringen verschillen onderling meestal wel op het gebied van voorwaarden en dekkingen. Een goede verzekering is van groot belang, maar te veel betalen is voor niemand leuk. Een van de bekendste quadverzekaars is Diks. Kenmerkend is dat Diks een speciale quadverzekering heeft. Hiermee zit je dus in één keer goed. Quadverzekering vanaf € 3,= per maand. Klik hier!

Net zoals met de meeste autoverzekeringen, kan je ook op je quadverzekering geld besparen. Je vergelijkt op basis van premie, dekkingen en voorwaarden maar wat ook belangrijk is, is dat je tijdig bepaalde veranderingen doorgeeft aan de verzekeraar of dat je van verzekeraar wisselt. Sommige verzekeraars bieden je namelijk een bepaalde korting aan, wanneer je naar hen overstapt. Soms helpt het daarom om jaarlijks over te stappen. Heb je een auto, scooter of brommer? Dan heb je daar ook een verzekering voor afgesloten. Ga na of het mogelijk is om je quad op dezelfde verzekering te plaatsen.

Online kan je een quadverzekering binnen een paar minuten afsluiten. Je moet dan allereerst een aantal gegevens invullen. De verzekeraar wil weten wat voor soort quad je hebt. Je voert daarom het type, model en/of merk quad in en eventuele extra gegevens, zoals het bouwjaar, gewicht, het vermogen, catalogusprijs, dagwaarde en eventueel de waarde van extra accessoires. Daarnaast geef je je persoonlijke gegevens door. Vervolgens kan je de verzekering online afsluiten. Overigens moet je bij de meeste verzekeraars minimaal 24 jaar oud zijn om een quadverzekering te kunnen afsluiten.

No-claim korting

Door geen schade te rijden, kan je jaarlijks no-claim korting opbouwen. In het eerste jaar merk je er nog niet zoveel van, maar heb je meerdere jaren lang geen schade doorgegeven, dan ontvang je alsmaar meer korting op je premie. Een voordelige quadverzekering begint dus allereerst bij jezelf! Al moet je er wat jaartjes geduld voor hebben om dit beloond te zien worden.

Welke quadverzekering is verplicht?

Wanneer je eigenaar bent van een motorvoertuig met Nederlands kenteken, ben je verplicht om dit voertuig te verzekeren. Deze verzekering moet minstens een WA dekking bevatten (=aansprakelijkheidsdekking). Andere quad verzekeringen, zoals de aanvullende en/of diefstal verzekering, zijn niet verplicht. Ook voor een aanhanger is dit meestal niet verplicht, zolang de aanhangwagen niet meer weegt dan 750 kg.

WA Verzekering

De WA quadverzekering dekt schade die je als bestuurder van je quad bij anderen toebrengt. Hierbij kun je denken aan het veroorzaken van een ongeval met bijvoorbeeld materiële of lichamelijke schade. In zo'n geval zal de verzekering deze schade dus dekken.

Casco/aanvullende verzekering

Deze verzekering dekt ook de schade aan je eigen quad. Bij een ongeval ben je dus niet alleen verzekerd tegen schade die je aan anderen toebrengt, maar ook voor de schade die je eigen quad ondervindt. Denk hierbij aan reparatiekosten voor je eigen quad.

Diefstal verzekering

Je kunt er ook voor kiezen om je quad te verzekeren tegen diefstal. Wanneer jouw quad gestolen wordt zal de verzekering deze schade dekken. Bedenk wel dat het hierbij vaak om de dagwaarde van de quad gaat. Je zult dus niet de nieuwprijs uitbetaald krijgen.

Het is ook mogelijk om al de bovenstaande verzekeringen te bundelen. In zo'n geval spreken we over een All Risk verzekering. Je bent dan voor alle gevallen verzekerd.

Kenteken schorsen

Wanneer je je quad niet gebruikt, is het verstandig om het kenteken te schorsen. Wanneer je jouw kenteken schorst, ben je niet verplicht om je quad te verzekeren. De quad mag dan overigens niet meer op de openbare weg komen. Dus ook het parkeren of stallen van de quad op de openbare weg is in dit geval verboden. Wanneer het kenteken geschorst is zul je de quad dus op eigen terrein achter gesloten deur of poort moeten parkeren.

Wanneer je met een onverzekerde quad deel neemt aan het verkeer, ben je in overtreding. Je loopt kans om door de politie staande gehouden te worden. De boetes voor onverzekerd rijden kunnen erg fors zijn. Het is dus niet aan te raden om zonder verzekering deel te nemen aan het verkeer. Daarnaast ben je dus niet verzekerd in het geval van bijvoorbeeld een ongeluk. Je zult in zo'n geval zelf voor de kosten moeten opdraaien. Wanneer een derde partij ook een lichamelijk letsel heeft, kunnen deze kosten extreem hoog oplopen. Denk hierbij aan ziekenhuiskosten en dergelijke. Het is dus zaak om, wanneer je met je quad gaat rijden, altijd goed verzekerd te zijn!


Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 150 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken