Je bent hier: Home > Verzekeringen > Reisverzekering

Reisverzekering

besparen

Reisverzekeringen vergelijken

Vergelijk de premies van reisverzekeringen en bespaar fors!

Vergelijk >>

Als je op vakantie gaat, kun je het beste een reisverzekering afsluiten. Een reisverzekering vergoedt de schade die je oploopt als je op reis bent. Bijvoorbeeld als je jouw reis eerder afbreekt door een ziekte of ongeval. Ook de extra kosten die je maakt bij acute problemen worden gedekt. Als je ergens langer moet blijven in verband met calamiteiten, krijg je de extra kosten die je maakt terug van de verzekering.

Tevens vergoeden de meeste reisverzekeringen de kosten van bijzonder vervoer op medische indicatie, zoals ambulancevervoer of gipsvluchten. Een opsporings- of reddingsoperatie wordt ook betaald door de reisverzekering. Als laatste betaalt een verzekering de kosten als je in het buitenland komt te overlijden, zoals een crematie of vervoer van het stoffelijk overschot.

Waarom afsluiten?

Veel mensen die weinig schade claimen in Nederland denken dat een reis verzekering voor hen niet nodig is. In het buitenland zijn echter veel meer gevaren dan in Nederland. Je bent namelijk niet gewend aan die omgeving.

Het kan zijn dat je een gebergte gaat beklimmen en je arm breekt. Een helikopter moet je naar het ziekenhuis vervoeren. De rekening van de vervoerskosten zal dan erg hoog zijn. Of je moet een paar dagen langer blijven, omdat jouw vlucht niet doorgaat in verband met het weer. Ook hiervoor zul je de prijs moeten betalen.

Een reisverzekering vergoedt dit soort schade, waardoor je niet onverwachts hoge rekeningen binnenkrijgt. Jouw reis verzekeren is dus wel zo verstandig.

Soorten

Kortlopende of tijdelijke reisverzekering

Als je maar een week op reis gaat, kun je een kortlopende reisverzekering afsluiten voor een week. Je bent dan alleen in deze periode verzekerd. Als je maar één of twee keer per jaar op vakantie gaat voor een korte periode, dan kun je het beste kiezen voor een tijdelijke of kortlopende reisverzekering. Deze verzekering noemen we ook soms de 'aflopende reisverzekering'.

Doorlopende of permanente reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een reisverzekering die het gehele jaar in de periodes dat je op reis bent geldig is. De verzekeringsmaatschappij vergoedt schade die je oploopt op reis, zoals ambulancevervoer of verblijfkosten bij langer verblijf door calamiteiten.

Doorlopende verzekeringen hebben een aantal voordelen ten opzichte van kortlopende reisverzekeringen. Als je meerdere malen per jaar op reis gaat, hoef je slechts eenmalig een reisverzekering aan te vragen. Anders zul je meerdere keren een kortlopende reisverzekering aan moeten vragen.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten kost ongeveer evenveel per maand als een kortlopende reisverzekering per dag. Als je in een jaar dus dertien dagen of langer weggaat, ben je met een doorlopende reisverzekering een stuk voordeliger uit.

Dekking

Nederland

In het algemeen ben u met een reisverzekering niet verzekerd bij vakanties in Nederland. Bij sommige verzekeraars kun je er echter wel voor kiezen om vakanties in Nederland mee te verzekeren. Dit kan dan enkel bij een kortlopende reisverzekering.

Europadekking

Een reisverzekering buitenland met Europadekking verzekert je bij alle reizen die je maakt in Europa. Onder dit dekkingsgebied vallen ook Rusland, Turkije en alle landen rondom de Middellandse Zee.

Werelddekking

Een reisverzekering buitenland met werelddekking verzekert je bij alle reizen die je maakt over de gehele wereld. Als je een reis gaat maken buiten Europa is het verstandig om voor deze dekking te kiezen.

Wintersportdekking

Een reisverzekering wintersportdekking vergoedt meer dan een gewone reisverzekering. Als je bijvoorbeeld iets hebt gebroken, kun je er voor kiezen om met een gipsvlucht naar huis te gaan. Dit gaat je echter wel geld kosten. Met een reisverzekering met wintersport dekking wordt dit vergoed. Zo zijn er nog meer medische kosten die door een wintersport reisverzekering wel gedekt worden, maar niet door een gewone reisverzekering. Vaak worden schade aan en diefstal van wintersportmateriaal ook vergoed.


Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl