Je bent hier: Home > Creditcards

Creditcards

Creditcards vergelijken

Creditcards vergelijken

Op zoek naar een traditionele of prepaid creditcard? De kosten die aanbieders aanrekenen zijn erg verschillend. Vergelijk daarom goed!

Vergelijk >>

traditionele creditcards

Traditionele creditcard

Met een traditionele creditcard koop je op krediet. De afrekening komt pas op het einde van de maand en niet iedereen zal deze creditcard kunnen aanvragen.

Lees meer >>

persoonlijke lening

Prepaid creditcard

Een prepaid creditcard kan iedereen aanvragen, er is geen BKR check. Er moet vooraf geld gestort worden op de card en hiermee kan je aankopen doen.

Lees meer >>

Handig

Een creditcard is heel makkelijk in gebruik en kan snel benut worden voor allerlei kleine uitgaven. Online boekingen voor vakanties en bestellingen van bepaalde producten kun je vaak niet meer zonder een creditcard doen, waardoor veel mensen tot de aanvraag van een creditcard overgaan. Ook mensen die vaak reizen en veel betalingen in het buitenland doen maken veel gebruik van een creditcard. In het buitenland is het namelijk niet altijd mogelijk om met je gewone Nederlandse pinpas te betalen en om iedere keer genoeg cash geld bij je te moeten hebben, is ook niet verstandig.

Wereldwijd betalen

Al meer dan 50 jaar is de creditcard een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. In 1950 werd de eerste creditcard gemaakt en dit was een creditcard van Diners Club. Overigens is dit een creditcard die ook nu nog bestaat en wereldwijd zeer bekend is. Door de jaren heen zijn er steeds meer andere creditcards bijgekomen.

Bij het betalen met een creditcard is het tonen van de pas en het zetten van een handtekening vaak al voldoende. Omdat een handtekening relatief eenvoudig na is te maken, werd later de pincode op de creditcard ingevoerd. Deze verhoogde de veiligheid van de creditcard enorm. Nog later werd gekozen ook een chip op de creditcard aan te brengen, die betalen op elke plek mogelijk maakte.

Je kunt er uiteraard perfect voor kiezen om gebruik te maken van een gewone bankkaart, ware het niet dat deze lang niet overal ter wereld wordt geaccepteerd. Op veel plaatsen in het buitenland is het onbegonnen werk om bijvoorbeeld een restaurantbezoek te betalen met een gewone bankkaart. Wanneer je beschikt over een creditcard zul je merken dat je deze in nagenoeg alle winkels, restaurants en dergelijke kunt gebruiken.

Geld afhalen

Een creditcard is hoofdzakelijk bedoeld om te gebruiken voor het uitvoeren van betalingen in winkels, webshops, hotels of restaurants. Je kan echter ook geld pinnen met een creditcard, maar dan worden er kosten aangerekend die al gauw enkele euro's bedragen per afhaling. Normaal gezien doe je dit dus niet. In het buitenland kan dit natuurlijk wel handig zijn om over wat cash geld te beschikken. Als je gewone bankkaart dus niet werkt aan de pinautomaat kan je nog altijd je creditcard gebruiken.

Gratis verzekeringen

Heel wat creditcardmaatschappijen geven als extra gratis verzekeringen aan hun klanten. Je aankopen zijn dan bijvoorbeeld automatisch een aantal maanden verzekerd, wat erg handig is bij aankopen via internet. Als er bijvoorbeeld iets misloopt met de levering krijg je gewoon je geld terug.

Creditcard account

Tegenwoordig kun je je creditcard informatie ook via internet inzien. Niet bij alle banken kan dit, maar er komen er steeds meer waar dit wel kan. Zo kun je precies zien wat je uitgegeven hebt en hoeveel je nog over hebt van je limiet. Je hebt aldus een betere controle over je creditcard gebruik en kunt direct ingrijpen als er eventueel misbruik van gemaakt wordt.

Let op voor diefstal

Hoewel creditcards al werken met een code, is deze code niet altijd nodig. Wanneer je gewone bankkaart wordt gestolen of gekopieerd kan de dief daar op zich weinig mee aanvangen. Hij heeft immers steeds de code nodig om een betaling uit te voeren. Zonder code zal de kaart uiteindelijk gewoon geweigerd of ingeslikt worden. Bij een creditcard ligt dat anders. De persoon die je creditcard heeft gestolen kan perfect betalingen doen zonder dat hij daarvoor je code nodig heeft. Merk je op een bepaald ogenblik dat je creditcard is gestolen of dat er vreemde betalingen hebben plaatsgevonden, dan is het steeds noodzakelijk om de kaart in kwestie zo snel mogelijk te deactiveren. Alle creditcards hebben verzekeringen tegen zulke vorm van fraude, betalingen die reeds van je bankrekening zijn afgeboekt zullen dan ook teruggestort worden, maar daar kan dus wel wat tijd over gaan.

Als er opvallende betalingen worden gedaan die je normaal gezien niet maakt, dan kan de creditcardmaatschappij ook contact met je opnemen om te vragen of je bijvoorbeeld wel effectief in een hotel in Italië zit. Ze maken gebruik van geavanceerde software die vreemde gedragingen automatisch zal signaleren.