Je bent hier: Home > Creditcards

Creditcards

traditionele creditcards

Traditionele creditcard

Met een traditionele creditcard koop je op krediet. De afrekening komt pas op het einde van de maand en niet iedereen zal deze creditcard kunnen aanvragen.

Lees meer

persoonlijke lening

Prepaid creditcard

Een prepaid creditcard kan iedereen aanvragen, er is geen BKR check. Er moet vooraf geld gestort worden op de card en hiermee kan je aankopen doen.

Lees meer

Handig

Een creditcard is een handig betaalmiddel dat wereldwijd haast overal aanvaard wordt. Een creditcard is veilig in gebruik en kan snel benut worden voor allerlei kleine en grote uitgaven. Online boekingen voor vakanties en bestellingen van bepaalde producten kun je vaak niet meer zonder een creditcard doen, waardoor veel mensen tot de aanvraag van een creditcard overgaan. Ook mensen die vaak reizen en veel betalingen in het buitenland doen maken veel gebruik van een creditcard. In het buitenland is het namelijk niet altijd mogelijk om met je gewone Nederlandse pinpas te betalen en om iedere keer genoeg cash geld bij je te moeten hebben, is ook niet verstandig.

Wereldwijd betalen

Al meer dan 50 jaar is de creditcard een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel. In 1950 werd de eerste creditcard gemaakt en dit was een creditcard van Diners Club. Overigens is dit een creditcard die ook nu nog bestaat en wereldwijd zeer bekend is. Door de jaren heen zijn er steeds meer andere creditcards bijgekomen.

Bij het betalen met een creditcard is het tonen van de pas en het zetten van een handtekening vaak al voldoende. Omdat een handtekening relatief eenvoudig na is te maken, werd later de pincode op de creditcard ingevoerd. Deze verhoogde de veiligheid van de creditcard enorm. Nog later werd gekozen ook een chip op de creditcard aan te brengen, die betalen op elke plek mogelijk maakte.

Je kunt er uiteraard perfect voor kiezen om gebruik te maken van een gewone bankkaart, ware het niet dat deze lang niet overal ter wereld wordt geaccepteerd. Op veel plaatsen in het buitenland is het onbegonnen werk om bijvoorbeeld een restaurantbezoek te betalen met een gewone bankkaart. Wanneer je beschikt over een creditcard zul je merken dat je deze in nagenoeg alle winkels, restaurants en dergelijke kunt gebruiken.

Geld afhalen

Een creditcard is hoofdzakelijk bedoeld om te gebruiken voor het uitvoeren van betalingen in winkels, webshops, hotels of restaurants. Je kan echter ook geld pinnen met een creditcard, maar dan worden er kosten aangerekend die al gauw enkele euro's bedragen per afhaling. Normaal gezien doe je dit dus niet. In het buitenland kan dit natuurlijk wel handig zijn om over wat cash geld te beschikken. Als je gewone bankkaart dus niet werkt aan de pinautomaat kan je nog altijd je creditcard gebruiken.

Kosten

Om een creditcard te kunnen gebruiken betaal je een vaste jaarbijdrage. Daarnaast worden er kosten aangerekend als je de creditcard gebruikt om te pinnen. En wanneer je de gedane aankopen niet binnen de termijn terug kan betalen zal er een rente aangerekend worden die maximaal 15% per jaar mag bedragen. Verder zullen er ook kosten worden aangerekend wanneer je de card gebruikt om te betalen in vreemde munten, dat is de zogenaamde koersopslag.

Gratis verzekeringen

Heel wat creditcardmaatschappijen geven als extra gratis verzekeringen aan hun klanten. Je aankopen zijn dan bijvoorbeeld automatisch een aantal maanden verzekerd, wat erg handig is bij aankopen via internet. Als er bijvoorbeeld iets misloopt met de levering krijg je gewoon je geld terug.

Creditcard online bestellen of aanvragen

De uitgaven die je met de creditcard doet zal je pas achteraf moeten betalen, daarom gaat het in feite ook over een persoonlijke lening. Niet iedereen zal daarom een standaard creditcard kunnen aanvragen: je moet over een inkomen beschikken en er wordt altijd een BKR check uitgevoerd. Als alternatief bestaan er daarom ook prepaid creditcards.

Zowel een prepaid creditcard als een klassieke creditcard kunnen online worden aangevraagd.

Prepaid creditcard online aanvragen

Een prepaid creditcard is het ideale betaalmiddel, omdat je er snel en gemakkelijk mee kunt betalen. Je zet vooraf een bedrag op jouw kaart en kan zo veilig online betalen zonder zich zorgen te moeten maken over de veiligheid van de webshop. Ook op reis is deze kaart erg handig, je kan er overal mee betalen en kan ook makkelijk geld afhalen in het buitenland.

Een prepaid creditcard online aanvragen? Dat is snel en gemakkelijk. Het is bovendien erg veilig, want de kredietkaart wordt niet aan jouw bankrekening gekoppeld. Er kan nooit meer uitgegeven worden dan wat op de kaart staat.

Het vinden en aanvragen van een prepaid creditcard is erg gemakkelijk via het internet. Iedereen van 18 jaar of ouder kan een prepaid creditcard online aanvragen, een BKR check is niet nodig. Binnen enkele dagen zal dan een betrouwbare creditcard in je brievenbus vallen.

Prepaid creditcards vergelijken en bestellen

Klassieke creditcard online aanvragen

Klassieke creditcards zijn natuurlijk nog handiger dan prepaid creditcards, maar gezien het per saldo over een lening gaat is een BKR check nodig. Een klassieke creditcard wordt dus niet aan iedereen toegekend en je zal dus ook moeten bewijzen dat er op regelmatige basis geld op jouw bankrekening wordt gestort.

Op onze website kun je verschillende klassieke creditcards vergelijken. Nadat je een geschikte creditcard hebt gevonden, kun je deze creditcard online bestellen via de website van de creditcardverstrekker. Een online aanvraag is sneller verwerkt dan een papieren aanvraag.

Een creditcard bestellen loopt via een beveiligde internetpagina en is dus erg veilig. Na goedkeuring van de aanvraag, krijg je de creditcard thuisgestuurd. Je hoeft de kredietkaart dan alleen nog te tekenen en telefonisch of online te activeren voordat je hem kunt gebruiken.

Klassieke creditcards vergelijken en bestellen


Let op voor diefstal

Hoewel creditcards al werken met een code, is deze code niet altijd nodig. Wanneer je gewone bankkaart wordt gestolen of gekopieerd kan de dief daar op zich weinig mee aanvangen. Hij heeft immers steeds de code nodig om een betaling uit te voeren. Zonder code zal de kaart uiteindelijk gewoon geweigerd of ingeslikt worden. Bij een creditcard ligt dat anders. De persoon die je creditcard heeft gestolen kan perfect betalingen doen zonder dat hij daarvoor je code nodig heeft. Merk je op een bepaald ogenblik dat je creditcard is gestolen of dat er vreemde betalingen hebben plaatsgevonden, dan is het steeds noodzakelijk om de kaart in kwestie zo snel mogelijk te deactiveren. Alle creditcards hebben verzekeringen tegen zulke vorm van fraude, betalingen die reeds van je bankrekening zijn afgeboekt zullen dan ook teruggestort worden, maar daar kan dus wel wat tijd over gaan.

Als er opvallende betalingen worden gedaan die je normaal gezien niet maakt, dan kan de creditcardmaatschappij ook contact met je opnemen om te vragen of je bijvoorbeeld wel effectief in een hotel in Italië zit. Ze maken gebruik van geavanceerde software die vreemde gedragingen automatisch zal signaleren.

Creditcard account

Tegenwoordig kun je je creditcard informatie ook via internet inzien. Niet bij alle banken kan dit, maar er komen er steeds meer waar dit wel kan. Zo kun je precies zien wat je uitgegeven hebt en hoeveel je nog over hebt van je limiet. Je hebt aldus een betere controle over je creditcard gebruik en kunt direct ingrijpen als er eventueel misbruik van gemaakt wordt.