Je bent hier: Home > Leningen

Geld lenen

Wil je online geld lenen, dan is het belangrijk om te weten wat voor soort lening best past bij de wensen die je hebt. Zo zijn er verschillende leningen voor verschillende doeleinden. Het vinden van de juiste lening kan een heel groot verschil maken. Ook de hoogte van de rente is afhankelijk van het soort lening. Je vergelijkt best verschillende leenvormen en verschillende aanbieders!

Het type lening moet dus aangepast zijn aan jouw geldbehoefte. Zo kun je met een persoonlijke lening of doorlopend krediet bijvoorbeeld geen huis kopen, maar met een hypothecair krediet wel.


hypothecaire lening

Hypotheek aanvragen

De hypothecaire lening gebruik je als je een huis wil kopen, waarbij het huis als onderpand dient. Er wordt meestal meer dan 100 000 euro geleend op een termijn van 20 jaren of meer.

Lees meer

persoonlijke lening

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening wordt vaak gebruikt voor huishoudelijke uitgaven of kleine verbouwingen. De ontleende bedragen situeren zich meestal tussen de 2 500 en 75 000 euro op een termijn tot 5 jaren.

Vergelijk persoonlijke leningen

doorlopend krediet

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is ideaal om altijd wat extra geld achter de hand te hebben. Je kan dan steeds geld opnemen. De bedragen situeren zich meestal tussen de 2 500 en de 75 000 euro.

Lees meer

minilening

Minilening of flitskrediet

De minilening wordt gebruikt als je dringend een klein bedrag nodig hebt van 100 tot 1000 euro. De lening moet snel terugbetaald worden, doorgaans na 30 dagen al.

Vergelijk flitskredieten

zakelijke lening

Zakelijke lening

Met een zakelijke lening ontvang je geld om in je onderneming te investeren, zodat je bedrijf kan blijven groeien. Je kan bijvoorbeeld investeren in een nieuw kantoor, nieuwe machines of extra personeel.

Vergelijk zakelijke leningen

particulier lenen

Particulier lenen

Bij particulier lenen ga je een lening aan bij een andere particulier. Je gaat dus lenen buiten het banksysteem en dit is vaak een oplossing voor mensen die geen lening meer kunnen krijgen bij een bank.

Lees meer


Bij het aanvragen van een lening zal je allereerst een kredietverstrekker moeten kiezen. Wij raden het altijd ten zeerste aan om meerdere offertes bij verschillende verstrekkers aan te vragen. Zo krijg je een prima overzicht om de leningen te gaan vergelijken. Het is eigenlijk hetzelfde als een offerte opvragen voor een verbouwing. Als je één offerte aanvraagt is de kans groot dat de aannemer niet zijn best zal doen om jou als klant binnen te halen. Hij hoeft niet scherp in de prijs te gaan zitten omdat je toch maar één keer een offerte aanvraagt. Als de aannemer weet dat je meerdere offertes aanvraagt zal deze zijn uiterste best doen om je binnen te halen als klant. Er gaat (bijna) gegarandeerd iets van de prijs af om te zorgen dat de aannemer je als klant kan verwelkomen! Bij geld lenen werkt het niet anders. Tussenpersonen kunnen je lagere rentetarieven bieden als ze voelen dat je op het punt staat om elders een lening af te sluiten.

Goedkoop geld lenen begint natuurlijk met lenen tegen de laagste rente. Toch is het ook van belang dat je kiest voor een aanbieder waar je een goed gevoel bij hebt, of die betere service voor je kan bieden. Ook vrijheid van aflossing en verzekeringen is belangrijk. Het kan betekenen dat die goedkope kredietverstrekker helemaal niet zo goedkoop is als op het eerste zicht lijkt.

Voordat je offertes gaat aanvragen bereken je best eerst hoeveel je per maand kan afbetalen. We weten allemaal dat geld lenen ook geld kost. Het is dan ook belangrijk dat deze kosten binnen jouw kostenplaatje passen. Het is dus van groot belang dat je precies weet wat er gemiddeld maandelijks in en uit gaat. Dit om je aflossingscapaciteit juist te berekenen. Het is van groot belang dat je zeker weet dat je deze extra vaste lasten kunt ophoesten. Denk ook aan de toekomst, blijf hierbij realistisch en hou ook rekening met een slecht scenario waarin je jouw baan zou verliezen. Hoe lang kan je dan nog afbetalen vooraleer je in de problemen komt?

Let ook op de looptijden. Het af te betalen bedrag per maand kan fors lager liggen als je kiest voor een langere looptijd, maar uiteindelijk zal je een veel hoger bedrag moeten terugbetalen.

Online lenen is dé perfecte oplossing als je geen tijd hebt om afspraken te maken met diverse kredietverstrekkers en langs te lopen bij verschillende kantoren. Door een online formulier in te vullen kan je snel verschillende offertes verzamelen. Zo kan je binnen een paar dagen een voordelige lening rond krijgen.

Leen allen als het echt nodig is

Als je geld gaat lenen moet je jezelf altijd afvragen of het wel echt nodig is. Wil je bijvoorbeeld een nieuwe auto kopen omdat je huidige auto oud en versleten is? Of wil je geld lenen voor een nieuwe auto omdat je buurman een mooiere auto heeft? Geld lenen heeft namelijk maar twee mooie momenten. Het eerste moment is als je lening wordt uitbetaald, en je jouw droom kunt verwezenlijken. Het tweede, en misschien wel nog mooiere moment, is het moment waarop je je lening volledig hebt terugbetaald. Dit laatste moment ontslaat je van de verplichting om iedere maand een bedrag terug te moeten betalen.