Je bent hier: Home > Cryptocurrency

Cryptocurrency kopen in Nederland

bitcoin kopen iDEAL

Bitcoin kopen met iDEAL?

Ben je klaar om de wereld van digitale valuta te betreden? Leer hoe je dankzij gebruiksvriendelijke Nederlandse platformen via iDEAL je eerste bitcoin of andere cryptomunten verwerft. Vertrouwen, veiligheid en gemak staan centraal bij deze Nederlandse platformen.

Begin vandaag nog en ontdek de mogelijkheden van platformen als Finst of Bitvavo.

Zelf bitcoin kopen »
crypto staking

Staking: risico's onder de loep

Cryptocurrency-staking is een steeds populairder wordende methode om rendement te genereren op je digitale activa, maar het is uiteraard niet zonder gevaar. Een blik op alle risico's.

Hoe werkt staking »
risico's van cryptocurrency

De grote risico's bij het kopen van crypto

Cryptomunten kopen is populair, maar er zijn grote risico's. De markt is grotendeels ongereguleerd en scam projecten proberen geld op te halen bij argeloze beleggers, waarna ze met de Noorderzon verdwijnen. Daarnaast is er uiteraard het risico op koersverliezen.

Gevaren van crypto »
Finst review

Finst review

Finst is een nieuw crypto platform uit Nederland dat de markt wil opschudden door te kiezen voor transparantie, veiligheid en ultralage tarieven.

Finst review »
bitcoin blockchain

Bitcoin uitleg voor dummies

Hoe werkt bitcoin juist? Wat is de blockchain? Wat zijn public en private keys? Waarom is dit open, decentrale en censuurbestendige netwerk zo belangrijk?

Bitcoin voor dummies »
hardware wallet

De veiligheid van cold wallets: bescherm jouw bitcoin

Met je private keys onderteken je transacties en krijg je dus toegang tot jouw bitcoin. Daarom is het belangrijk om deze private sleutels veilig te bewaren. Dat kan dankzij een hardware wallet.

Cold wallets »
Soorten cryptomunten

Soorten cryptomunten

Naast bitcoin bestaan er nog veel andere cryptomunten. Er zijn bijvoorbeeld security tokens, utility tokens, stablecoins en zelfs memecoins.

Wat zijn altcoins »
bitcoin halving

Bitcoin Halving aftelklok

Om de 210.000 blokken, zo ongeveer om de vier jaren, wordt de block reward voor mijners aangepast. De beloning die ze krijgen in de vorm van nieuwe bitcoin wordt dan gehalveerd. Dit zorgt voor een aanbodschok en meer schaarste op de markt.

Aftelklok Bitcoin Halving 2024 »

Bitcoin en andere cryptomunten

Het Bitcoin netwerk werd in 2009 op de wereld losgelaten en op amper 10 jaren tijd is er zo een geheel nieuwe activaklasse ontstaan. Na bitcoin zagen andere cryptomunten het licht en ondertussen kan je als belegger kiezen uit vele honderden cryptomunten. Velen hiervan zullen echter falen en daarom blijf je best bij de grootste cryptomunten zoals bitcoin of ether. De koersbewegingen bij deze grote cryptomunten kunnen ook omvangrijk zijn, zowel naar boven als naar beneden. Daarom investeer je best slecht een heel klein deel van je portefeuille in deze digitale munten.

Actuele bitcoin koers

De bitcoin koers fluctueert dagelijks en soms zijn er periodes van hevige stijgingen, waarbij de waarde van bitcoin verveelvoudigd. Deze periodes van overdrijving worden gevolgd door zware correcties. Een koersdaling met 80% of 90% vanaf de topkoers is zeker geen uitzondering.

Hoe bitcoin kopen?

Er zijn in Nederland diverse websites waarop je bitcoin kan kopen via iDEAL. Deze websites vallen trouwens sinds 2020 onder het toezicht van De Nederlandsche Bank, waardoor er toezicht is op ondermeer het risico op witwassen. Van een volledig toezicht zoals bij banken is voorlopig nog geen sprake.

Via deze crypto exchanges kan je op een gebruiksvriendelijke manier euro's omruilen in cryptocurrency. Dat kan al voor een tientje. De munten die je koopt kan je vervolgens in een online wallet op deze websites bewaren. Zolang je geen te grote positie hebt is dit een perfecte oplossing. Wens je echter meer zekerheid en veiligheid, dan moet je een eigen hardware wallet overwegen. In 2020 kwam de revolutionaire cold wallet NGRAVE op de markt.


Cryptocurrency: Een Gids voor Beginners in de Wereld van Digitale Munten

Cryptocurrency is de afgelopen jaren enorm populair geworden, en het is niet verwonderlijk dat steeds meer mensen geïnteresseerd zijn in deze digitale munten. Of je nu nieuw bent in de wereld van cryptocurrency of gewoon je kennis wilt vergroten, je kan hieronder een beginnersgids vinden om je op weg te helpen. We zullen enkele bekende woorden uit het crypto jargon verkennen en belangrijke concepten in verband met cryptomunten bespreken.

Bitcoin: De Pionier van Cryptocurrency

Bitcoin, de meest bekende en gevestigde cryptocurrency, is een digitaal betalingssysteem dat werkt zonder tussenkomst van een centrale autoriteit, zoals een bank. Het is de eerste en meest waardevolle cryptocurrency, gebaseerd op blockchain-technologie. We zullen de geschiedenis van Bitcoin verkennen, hoe het werkt en meer in het artikel over de bitcoin basics.

Blockchain: De Technologie Achter Cryptocurrency

Blockchain is de technologie die cryptomunten mogelijk maakt. Het is een gedecentraliseerd grootboek waarin alle transacties worden vastgelegd en bevestigd door een netwerk van computers. We leggen in het bitcoin artikel de basisprincipes van blockchain uit, zoals decentralisatie, transparantie en beveiliging.

Cryptocurrency Trading: Kopen, Verkopen en Handelen

Cryptocurrency trading is het kopen, verkopen en verhandelen van digitale munten op verschillende crypto exchanges. Cryptocurrency trading op korte termijn is lang niet voor iedereen weggelegd en de meeste mensen maken hier trouwens ook verlies mee. Voor de meeste mensen is 'hodling' een betere strategie: bitcoin op regelmatige tijdstippen kopen en vasthouden voor de lange termijn. In Nederland kan je bitcoin kopen via iDEAL.

Altcoins: Alternatieve Cryptomunten

Naast Bitcoin zijn er duizenden andere cryptomunten, ook wel altcoins genoemd. In het artikel over de soorten cryptomunten bespreken we de belangrijkste categorieën.

Risico's en Beveiliging in Cryptocurrency

Het is belangrijk om de risico's en beveiligingsmaatregelen in de wereld van cryptocurrency te begrijpen. De markt is erg volatiel en de koersen fluctueren dus sterk. Verder zijn er grote andere risico's, zoals hacks en scams. We bespreken ze in het artikel over de risico's van crypto. Daarnaast is het ook belangrijk om jouw cryptomunten veilig te bewaren. Dit doen we bij voorkeur in een hardware wallet.

Toekomstige Ontwikkelingen en Trends

De crypto wereld staat niet stil en regelmatig zijn er hypes en nieuwe trends. Denk maar aan Decentralized Finance (DeFi) en Non-Fungible Tokens (NFT's).

Doe zelf je onderzoek

Cryptocurrency is een fascinerende en snel evoluerende wereld. Vergeet niet dat het belangrijk is om grondig onderzoek te doen, kritisch te blijven en alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen. Met de juiste kennis en voorzichtigheid bespaar je jezelf van grote financiële rampen.