Je bent hier: Home > Leningen > Lenen kost geld

Lenen kost geld

Let op, geld lenen kost geld! Als u op zoek bent naar een lening kom je deze uitspraak overal tegen, op websites, op de radio en in de reclames op de televisie. Lening verstrekkers en kredietaanbieders zijn verplicht dit te vermelden om de consument op de hoogte te stellen dat geld lenen gepaard gaat met kosten. Deze kosten zijn doorgaans de rente die je betaalt gedurende de looptijd van de lening, of de servicekosten die je moet betalen om gebruik te kunnen maken van een lening.

Om een duidelijk overzicht te krijgen van de kosten die een lening met zich meebrengt kun je op deze website meerdere gratis offertes aanvragen bij de getoonde aanbieders. In deze offertes staat duidelijk beschreven tegen welke rente je de lening kunt afsluiten. Deze rente betaal je gedurende de looptijd van de lening over het geleende bedrag.

Waarom de uiting Geld lenen kost geld?

Zoals gezegd is de uiting "Let op! Geld lenen kost geld" bedoeld om de consument op de hoogte te stellen van de gevolgen die een lening met zich meebrengt. Jammer genoeg zijn er nog steeds consumenten die een lening afsluiten zonder dat zij rekening houden met de gevolgen die geld lenen met zich mee zou kunnen brengen.

Bij het afsluiten van een lening ga je een contract aan met een kredietverstrekker. Deze leent je gedurende een vooraf afgesproken periode een bedrag dat je binnen of op het einde van de afgesproken periode dient terug te betalen of af te lossen. Deze lening wordt met wederzijds goedkeuren verstrekt, je hebt de lening immers zelf aangevraagd en je bent akkoord gegaan met de voorwaarden die de lening aanbieder stelt.

Echter komt het in de praktijk regelmatig voor dat consumenten zich laten verleiden door een specifieke aankoop. Ze sluiten dan een lening af zonder goed te bekijken of de lening over een half jaar, een jaar of later nog steeds in het financiële plaatje past. Je moet er zeker van zijn dat je de kosten en de aflossingen die deze lening met zich meebrengt ook daadwerkelijk kan betalen. Als dit wel het geval is, dan hoeft het uiteraard geen probleem te zijn om een lening af te sluiten. Ben je er niet zeker van dat je de lening kunt aflossen, dan is het uiteraard ook niet aan te raden om een lening af te sluiten. In dat geval moet je proberen het gewenste bedrag bij mekaar te sparen.


geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl