Je bent hier: Home > Leningen > Oversluiten

Lening oversluiten

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft een lening. In veel gevallen hebben mensen diverse leningen lopen bij verschillende bedrijven. Terwijl het eigenlijk veel overzichtelijker en veel goedkoper kan door al deze leningen te groeperen.

Samenvoegen en oversluiten

Kleine leningen zijn over het algemeen duurder dan leningen met een hoger bedrag. Daarnaast hanteren bedrijven die uitsluitend kleine leningen aanbieden vaak hoge rentepercentages.

Het samenvoegen van meerdere kleine leningen in één nieuwe en grote lening zal in de meeste gevallen dus een lagere rente opleveren. Daarnaast zijn uw financiën direct een stuk overzichtelijker, je hoeft immers niet meer over te maken naar verschillende bedrijven, je krijgt niet meer van tal van bedrijven maandoverzichten. Gewoon alles bij éénn aanbieder.

Het is echter wel raadzaam om, net als bij alle financiële producten, je goed in te lezen in de materie. Doe zelf research en bedenk wat je wilt. Wil je aflossen en zo snel mogelijk van de lening af zijn, dan is wellicht een persoonlijke lening de juiste keuze. Wil je daarentegen de mogelijkheid hebben om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen, dan is het doorlopend krediet wellicht geschikter.

Vergelijk ook de voorwaarden van verschillende aanbieders en vraag offertes aan, zo kun je gemakkelijk vergelijken zonder direct ergens aan vast te zitten.geld lenen kost geld