Je bent hier: Home > Leningen > Oversluiten

Lening oversluiten

Een groot gedeelte van de Nederlandse bevolking heeft een lening. In veel gevallen hebben mensen diverse leningen lopen bij verschillende bedrijven. Terwijl het eigenlijk veel overzichtelijker en veel goedkoper kan door al deze leningen te groeperen.

Samenvoegen en oversluiten

Kleine leningen zijn over het algemeen duurder dan leningen met een hoger bedrag. Daarnaast hanteren bedrijven die uitsluitend kleine leningen aanbieden vaak hoge rentepercentages.

Het samenvoegen van meerdere kleine leningen in één nieuwe en grote lening zal in de meeste gevallen dus een lagere rente opleveren. Daarnaast zijn jouw financiën direct een stuk overzichtelijker, je hoeft immers niet meer over te maken naar verschillende bedrijven, je krijgt niet meer van tal van maandoverzichten. Gewoon alles bij één aanbieder.

Het is echter wel raadzaam om, net als bij alle financiële producten, je goed in te lezen in de materie. Doe zelf research en bedenk wat je wilt. Wil je aflossen en zo snel mogelijk van de lening af zijn, dan is wellicht een persoonlijke lening de juiste keuze. Wil je daarentegen de mogelijkheid hebben om afgeloste bedragen opnieuw op te nemen, dan is het doorlopend krediet wellicht geschikter.

Vergelijk ook de voorwaarden van verschillende aanbieders en vraag offertes aan, zo kun je gemakkelijk vergelijken zonder direct ergens aan vast te zitten.

Hypotheek oversluiten

Het aflossen van de hypotheek zal voor de meeste mensen de grootste maandelijkse vaste last zijn. Vaak kan hierop ook enorm veel bespaard worden. Uit een onderzoek blijkt dat er maandelijks tot wel 224 kan bespaard worden!

De besparing kan flink oplopen als je geleend hebt tegen een hogere rentevoet dan de huidige marktrente. Let er wel op dat er ook kosten zijn verbonden aan het oversluiten van een hypotheek. Doorgaans is de maandelijkse besparing voldoende om deze kosten te dekken en dus relatief snel terug te verdienen.

Snel berekenen hoeveel geld je kan besparen door het oversluiten van jouw hypotheek kan via de website Hypotheekoversluiten.


geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl