Je bent hier: Home > Nieuws > Hypotheek oversluiten zorgt voor grote besparingen

Hypotheek oversluiten zorgt voor grote besparingen

Hypotheek oversluiten zorgt voor grote besparingen

16 januari 2020

Uit een onderzoek van SNS blijkt dat een gemiddelde Nederlandse huizenbezitter maandelijks tot wel 224 euro kan besparen door te kiezen voor een oversluiting van de hypotheek.

Het onderzoeksbureau Direct Research onderzocht in opdracht van SNS of mensen hun hypotheek oversluiten. Het onderzoek werd vorige maand gevoerd, in december 2019. Er werden 1.014 mensen bevraagd en ongeveer de helft gaf aan dat ze het oversluiten van hun hypotheek niet overwegen. Deze mensen denken dat het te veel gedoe is en dat het veel tijd kost.

Bij de respondenten die wel hun hypotheek hebben overgesloten gaf bijna de helft aan dat het vlotter ging dan verwacht. Het oversluiten levert ook een forse besparing op. Maar liefst 43% van de oversluiters geeft aan ruimer te kunnen leven na het oversluiten.

De mate waarin bespaard kan worden hangt uiteraard af van de hoogte van de intrestvoet van de oorspronkelijke hypotheek lening en de nieuwe lening. Het minimale bedrag dat maandelijks bespaard werd kwam uit op 20 euro, wat jaarlijks toch ook al een besparing van 240 euro betekent. Er waren echter ook uitschieters die tot 450 euro per maand bespaarden op een aflossingsvrije hypotheek.

Wie zelf wil kijken of er bespaard kan worden op de hypotheek, kan terecht op de website hypotheekoversluiten.

Het geld dat bespaard wordt, komt vaak op een spaarrekening terecht. Vaak wordt er ook voor gekozen om te investeren in de eigen woning of om andere schulden sneller af te lossen.


Laatste artikels over Leningen


Amazon en Goldman Sachs gaan zakelijke kredieten aanbieden

03 februari 2020

Goldman Sachs heeft vergevorderde plannen om via Amazon zakelijke kredieten aan te bieden in de VS.
Lees meer


Zakelijk krediet zonder papierwerk

23 januari 2020

Dankzij de PSD2 richtlijn kunnen ondernemers nu zakelijke leningen afsluiten zonder al te veel papierwerk.
Lees meer


Waar moet je op letten bij een persoonlijke lening?

11 december 2019

Wil je extra geld lenen voor een nieuwe badkamer of de aankoop van een auto? Dan kun je een persoonlijke lening aangaan. Maar hoe zit het met de rentes van zulke leningen en met welke andere belangrijke informatie moet je rekening houden?
Lees meer


Eigen huis haast onbetaalbaar voor eenverdiener

25 november 2019

Uit een onderzoek van De Hypotheker blijkt dat alleenstaanden haast geen betaalbare woningen meer kunnen vinden.
Lees meer