Je bent hier: Home > Nieuws > Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023 - door Redactie

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?

Het zijn voorbeelden van uitgaven, die een grote impact hebben op het saldo van je spaarrekening. Mogelijk heb je momenteel onvoldoende budget om deze aankopen te kunnen doen. Het lenen van geld bij een kredietverstrekker kan de oplossing voor je vormen. Onder meer lenen bij Santander is gewoon mogelijk, wanneer je een nieuwe auto of fiets aan wilt schaffen. Geld lenen kan daarnaast voor de aanschaf van bijvoorbeeld een motor, een camper of een boot. Met welk doel wil jij een persoonlijke lening afsluiten bij een kredietverstrekker? 

Ook bij andere banken is geld lenen mogelijk

Niet alleen bij Santander heb je de mogelijkheid een persoonlijke lening af te sluiten om een grote aankoop te kunnen bekostigen. Kijk bijvoorbeeld ook eens naar een Qander lening; een betrouwbare en gerenommeerde kredietverstrekker. Bij dergelijke organisaties kun je heel eenvoudig online een offerte aanvragen. Je geeft hierbij aan hoeveel geld je nodig verwacht te hebben en waaraan je dit geld uitgeeft. Op basis van deze informatie doet de kredietverstrekker je een voorstel, passend bij je financiële situatie. Geld lenen moet immers verantwoord zijn; je moet de lening binnen de gestelde termijn af kunnen lossen zonder maandelijks in financiële nood te geraken. 

Tip: vergelijk het aanbod van verschillende kredietverstrekkers met elkaar, om de partij met de laagste rente vinden. 

Verschillende vormen van geld lenen

Bij het lenen van geld via een kredietverstrekker heb je in de basis keuze uit twee opties: een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Het is afhankelijk van het doel waarmee je het geld leent, welke van beide vormen het meest interessant is. Bij een persoonlijke lening gaat het om een vast bedrag wat je leent en binnen een gestelde termijn aflost aan de kredietverstrekker. In het geval van een doorlopend krediet heb je slechts een maximum wat je kunt lenen; je bepaalt hierbij zelf hoeveel van dit maximum je opneemt. Zie het als een flexibele lening. 

Het is onder meer handig bij bijvoorbeeld een verbouwing of renovatie van je woning, waarbij op voorhand niet precies te zeggen valt hoeveel geld je nodig hebt. Door voor een flexibele lening te kiezen, betaal je in dit geval geen rente over hetgeen je niet gebruikt. Nadeel van een flexibele lening ten opzichte van de persoonlijke lening is het feit, dat ook de rente flexibel is.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl