Je bent hier: Home > Nieuws > Lenen bij de autodealer is meestal duurder

Lenen bij de autodealer is meestal duurder

Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023 - door Redactie

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.

Steeds vaker bieden autoverkopers ook financieringsproducten aan. Lekker makkelijk, een auto kiezen en meteen een lening in orde brengen op hetzelfde moment. Uit een onderzoek van Geld.nl blijkt echter dat de financieringen bij de dealers erg duur zijn.

Geld.nl maakte de vergelijking voor 23 modellen van 18 automerken. Er werd gekeken naar de financieringskosten bij de dealer zelf en de goedkoopste lening bij kredietverstrekkers. Uit het onderzoek kwam naar voren dat in 65% van de gevallen het beter is om te lenen bij een kredietverstrekker. De verschillen waren in sommige gevallen zelfs erg groot. Bij de dealers heb je dan op het einde van de rit 2.000 tot 3.000 euro meer betaald voor een lening.

Aanbetaling of slottermijn

Vaak lijken de leningen bij de dealers goedkoop, maar moet er nog een relatief groot bedrag betaald worden. Dat kan via een aanbetaling, waarbij je bij de start een deel van het aankoopbedrag meteen op tafel moet leggen. Soms wordt er ook gewerkt met een slottermijn, waarbij je op het einde van het contract nog een groot restbedrag in één keer moet betalen.

Bij kredietverstrekkers lijkt de maandelijkse aflossing dan duurder, maar hierbij wordt er niet gewerkt met een aanbetaling of slottermijn. Op het einde van de looptijd van de lening heb je de auto dan ook helemaal afbetaald.

Op deze website kan je persoonlijke leningen vergelijken. Deze leningen worden gebruikt voor het financieren van grote aankopen zoals een auto.

Finst

Laatste artikels over Leningen


BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl