Je bent hier: Home > Nieuws > BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

BridgeFund haalde 100 miljoen euro op voor zakelijke kredieten

29 december 2023 - door Redactie

BridgeFund, de website waar je geld leent aan het mkb, kreeg in 2023 maar liefst 100 miljoen euro binnen van beleggers.

In het traditionele banksysteem is het voor ondernemers steeds moeilijker om nog een zakelijke lening te krijgen. Daarom brengt de fintech BridgeFund vraag en aanbod samen. Enerzijds zijn er ondernemers die een krediet nodig hebben en anderzijds zijn er ondernemers met grote cashoverschotten die leningen kunnen toestaan.

Wie graag zelf geld uitleent, kan bij BridgeFund terecht vanaf een inleg van 100.000 euro. BridgeFund gaat hiermee aan de slag en verdeelt het kapitaal over verschillende leningen. Door deze manier van werken is het risico meteen gespreid. De jaarlijkse rente loopt op tot 5,25%.

Zakelijke leningen

BridgeFund ondersteunt met het opgehaalde geld het Nederlandse mkb. Op een goede zes jaar tijd werden al meer dan 6.500 ondernemers verder geholpen met een totale financiering van meer dan 250 miljoen euro.

Bij BridgeFund kunnen ondernemers terecht voor leningen tot 250.000 euro. Er zijn twee formules: een doorlopend krediet en een kortlopende zakelijke lening, van 3 tot 24 maanden.

Banken vinden kleine ondernemingen vaak te risicovol en weigeren nog leningen toe te staan. Ondernemers moeten daarom op zoek naar alternatieven en vinden steeds vaker de weg naar initiatieven zoals BridgeFund.

BridgeFund maakt het krijgen van een lening ook vlot, zonder het vele papierwerk bij de traditionele banken. Ook jaarcijfers zijn geen vereiste om een lening te kunnen krijgen. Wel moet de onderneming minstens een jaar actief zijn en een omzet van minstens 50.000 euro realiseren. Op basis van de huidige geldstromen wordt vervolgens bepaald hoeveel geld een bedrijf mag lenen.

Finst

Laatste artikels over Leningen


Maximaal leenbedrag gaat omlaag

08 september 2023

Door de inflatie passen de kredietverleners het maximale leenbedrag aan.


MKB zoekt financiering steeds vaker buiten traditionele banken

13 augustus 2023

Ondernemers die op zoek zijn naar financiering doen steeds vaker beroep op spelers buiten de banksector.


Lenen bij de autodealer is meestal duurder

10 juli 2023

Wie op zoek is naar een lening voor een nieuwe auto, is meestal het goedkoopst af bij een gespecialiseerde kredietverstrekker.


Persoonlijke leningen flink duurder

24 april 2023

De hogere rente sijpelt ook door naar de consumptieve kredieten, die traditioneel een nog hogere rentevoet hanteren.


Zo leen je als particulier geld voor grote uitgaven

25 maart 2023

Blijkt het repareren van je kapotte auto de moeite niet meer waard te zijn? Wil je op korte termijn een nieuwe fiets bestellen voor je kinderen?


BKR gaat hypotheekschuld registreren waardoor huizenbezitters vrezen voor hun privacy

12 december 2022

Vanaf volgend jaar wil het Bureau Krediet Registratie ook de hypotheekschulden die miljoenen Nederlanders hebben bij gaan houden.


De voor- en nadelen van het afsluiten van een persoonlijke lening

27 oktober 2022

Een persoonlijke lening kan soms handig zijn als je een grote aankoop moet doen, maar daar niet de financiële middelen voor hebt.


Rente over studielening zorgt voor veel onvrede bij studentenbonden

19 oktober 2022

Per 1 januari 2023 wordt de rente over de studielening verhoogd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl