Je bent hier: Home > Leningen > verbouwing

Geld lenen voor een verbouwing

Heb je plannen voor een grote verbouwing in huis? Maar weet je niet precies hoeveel je zal uitgeven of ben je bang dat je niet genoeg geld hebt gespaard? Het zou natuurlijk verschrikkelijk zijn om midden in de verbouwing te moeten stoppen, wegens geldgebrek. In dat geval kan je geld lenen om de gehele verbouwing of een deel daarvan te financieren.

Je hebt een ruime keuze uit diverse leningen. Veel mensen kiezen bijvoorbeeld voor een doorlopend krediet. Dit is vooral handig als je niet precies weet hoeveel de verbouwing gaat kosten. Zo kun je eventuele extra kosten dekken, zodat je de verbouwing niet plotseling stil hoeft te leggen. Bij een doorlopend krediet betaal je alleen rente over het opgenomen bedrag.

Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijke lening af te sluiten. Het nadeel hiervan is dat je een bepaald bedrag moet opgeven, hierdoor kun je te veel of te weinig lenen. En je bent verplicht om rente te betalen over het gehele bedrag, niet alleen over het bedrag dat je ook daadwerkelijk gebruikt.

Bij een verbouwing van maximaal 25.000 is het ook mogelijk om de hypotheek van jouw huis te verhogen. In veel van de gevallen is het verhogen van de hypotheek gunstiger dan een persoonlijke lening. Dit omdat de hypotheekrente aantrekkelijker en meestal aftrekbaar is. Wat je precieze voordeel zal zijn, kun je het beste laten berekenen door jouw hypotheekadviseur.

Verstandig?

Wij raden altijd aan om eerst je spaargeld aan te spreken, voordat je een lening afsluit. Een lening kost namelijk altijd extra geld. Als het gaat om een verbouwing kan het echter wel verstandig zijn. Het is namelijk een investering in je huis waardoor de waarde van je huis kan stijgen.


geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl