Je bent hier: Home > Creditcards > Traditionele creditcards > Vergelijken

Creditcards vergelijking

De Mastercard Classic en de Visa World Card zijn twee klassieke creditcards die je in Nederland kan aanvragen. Zoals je zult merken zit er wel een verschil op de prijs, maar verder zijn de kosten en diensten van beide kaarten gelijkaardig. Als je echter op zoek bent naar een creditcard met exclusieve extra's, dan kom je al gauw bij American Express uit.

American Express
American Express

  • Jaarbijdrage: € 35,00 (Flying Blue Entry Card)
  • Bestedingslimiet: ligt niet vast
  • Alle aankopen 90 dagen verzekerd
  • Award Miles bij KLM - AIR FRANCE en Hertz
  • Aanvullende reisverzekering

Je kan op onze website ook prepaid creditcards vergelijken.

Visa gaat er prat op dat ze wereldwijd de meest aanvaarde kaart zijn en dat is ontegensprekelijk zo. Echter als je vooral in West-Europa vertoeft dan volgt Mastercard netjes achter Visa. Vooral in de meer exotische landen laat de aanvaarding van de Mastercard wat te wensen over.

Bestedingslimiet en extra's

Alle instapkaarten geven gelijkaardige extra's, zoals een verzekering op alle aankopen en diverse aanvullende reisverzekeringen. De standaard bestedingslimiet voor de instapkaarten van Visa en Mastercard bedraagt 2.500 euro, bij American Express wordt dit bepaald op basis van jouw persoonlijk profiel.

Kies je voor duurdere kaarten, dan wordt de bestedingslimiet opgetrokken. Bij de Mastercard Gold bedraagt deze 5.000 euro, bij de Mastercard Black zelfs maximaal 25.000 euro per maand. Bij de Visa Gold Card is de limiet ook 5.000 euro maar bij de Visa World Card Platinum is de limiet maximaal 10.000 euro per maand, wat heel wat minder is dan de Mastercard Black.

Bij American Express bieden ze met hun duurdere kaarten exclusieve extra's voor klanten die op zoek zijn naar meer luxe en unieke zaken. Denk hierbij aan backstage tickets voor concerten of exclusieve dineetjes in restaurants waar je normaal gezien niet zomaar binnen kan.

Kosten

De kosten van de instapkaarten zijn erg gelijkaardig. De koersopslag komt voor zowel Visa als Mastercard op 2% voor betalingen in vreemde valuta. Je kunt ook sparen op jouw Visa of Mastercard en de rente die uitgekeerd wordt ligt doorgaans hoger dan wat je op een reguliere spaarrekening krijgt.

Met een creditcard heb je uiteraard de mogelijkheid om op krediet te kopen. Betaal je de gedane aankopen binnen 21 dagen terug, dan hoef je geen rente te betalen. Betaal je het ganse bedrag niet, dan moet je een boete betalen van 2%. Je kan ook kiezen voor gespreid betalen tegen 14% rente op jaarbasis.


geld lenen kost geld

Populair op Financeinfo.nlBitvavo
  • Koop, verkoop en bewaar meer dan 85 digitale valuta bij de grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland.
  • Bitvavo bezoeken