Je bent hier: Home > Verzekeringen > Autoverzekering > Vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken

Met onderstaande tool van DSC Finance kan je autoverzekeringen vergelijken.

Bereken autoverzekeringen

De kosten van een autoverzekering bereken je op de website van de aanbieders. Maar je kan ook bovenstaande en zeer handige vergelijker gebruiken. Alle informatie van je te verzekeren auto is al bekend na het invoeren van het kenteken. Zo kan je al na enkele ogenblikken de premies vergelijken van verschillende verzekeraars.

Hoe worden de kosten van een autoverzekering bepaald?

Er zijn meerdere factoren die de kosten van een autoverzekering bepalen. Jouw leeftijd, het aantal jaren dat je in het bezit bent van een rijbewijs en het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd bepalen de hoogte van de premie. De aanschafkosten en de dagwaarde van de auto zijn ook van belang als je een WA beperkt casco of WA casco autoverzekering wilt afsluiten.

Overstappen van autoverzekering

Door regelmatig over te stappen naar een andere autoverzekeraar zal je vaak geld besparen. Het is dan ook een aanrader om jaarlijks je huidige autoverzekering te vergelijken zodat je er zeker van bent dat je nog steeds het goedkoopste tarief hebt.

De looptijd van een autoverzekering is meestal 1 jaar en wordt daarna stilzwijgend verlengd voor een nieuwe termijn van 1 jaar. In je polis kun je zien wanneer je jouw huidige autoverzekering hebt afgesloten en wanneer je deze kunt opzeggen. Na de looptijd van 1 jaar zijn de meeste autoverzekeringen dagelijks opzegbaar, d.w.z. dat je op ieder moment kunt stoppen met je huidige autoverzekering en kunt overstappen. Bij heel wat verzekeraars is deze looptijd van 1 jaar trouwens al niet meer van toepassing en kan je dus in het eerste jaar ook opzeggen.