Je bent hier: Home > Creditcards > Prepaid creditcard

Prepaid creditcard

Prepaid Creditcard

Prepaid Creditcard: geen schulden, geen BKR-toetsing!

De voordelen van een normale creditcard maar geen verrassingen achteraf!

Met een prepaid creditcard weet je waar je aan toe bent: je bepaalt van tevoren hoeveel krediet of tegoed je op de kaart zet. Zo heb je controle over je uitgaven én heb je toch de voordelen van een creditcard!

Prepaid Creditcards Vergelijken

Voordelen prepaid creditcard

Overal betalen

Wereldwijd betalenBetaal zowel online als offline met jouw prepaid creditcard. Overal waar je MasterCard of Visa prepaid creditcard wordt geaccepteerd kun je betalen!


Veilig betalen

Veilig betalenMet een prepaid creditcard kun je snel en veilig betalen door de geavanceerde chiptechnologie in de creditcard.


Geen schulden

Geen schuldDoordat je zelf bepaalt hoeveel krediet je op de kaart zet, bouw je niet ongemerkt een schuld op! Dit is één van de grootste risico's bij een gewone creditcard.


Geen BKR-toetsing

Heb je een (negatieve) BKR-registratie? Dan kom je niet in aanmerking voor een gewone creditcard. De prepaid creditcard is dan een uitkomst want doordat je niet rood kunt staan is een BKR-registratie niet relevant.


Geen inkomenstoets

Omdat lenen en rood staan is uitgesloten is er van tevoren geen inkomenstoets noodzakelijk. Dit maakt een prepaid creditcard voor iedereen toegankelijk.


Gemakkelijk apps kopen

Apple ID zonder creditcardApps voor smartphones zijn vaak alleen te koop middels een creditcard. Hiervoor is natuurlijk ook prima een prepaid creditcard te gebruiken!


Hoe starten met een prepaid creditcard?

Prepaid Creditcard aanbieder kiezen: vergelijk hier
Card opladen
Aankopen doen online of in echte winkels, restaurants,...
Online je uitgaven opvolgen

Handige betaalkaart

Een prepaid creditcard werkt heel simpel en is te vergelijken met bijvoorbeeld prepaid beltegoed: je laadt van tevoren een bedrag op waarmee je net zo lang kunt doen tot het tegoed of krediet op is. Doordat je zelf bepaalt hoeveel krediet je op de prepaid creditcard zet en doordat je niet rood kunt staan loop je geen kredietrisico. Een prepaid creditcard is dus geen lening zoals bij een standaard creditcard. Voor sommige mensen is de prepaid creditcard dan ook veiliger: je loopt geen risico om teveel geld uit te geven dat je eigenlijk niet hebt.

Wanneer je jouw prepaid creditcard hebt opgeladen, kun je overal aankopen doen waar de betreffende creditcard geaccepteerd wordt. Op ruim 30 miljoen plekken kun je terecht met je prepaid creditcard. Denk hierbij aan bijna alle online winkels, bookingsites, reguliere winkels en restaurants. Maar je kunt bijvoorbeeld ook muziek en apps kopen via iTunes of de AppStore en Android Market.

Opladen kan gemakkelijk via bijvoorbeeld iDeal, PayPal of een bankoverschrijving. Sommige prepaid creditcards zijn gekoppeld aan een online account, zoals bijvoorbeeld Skrill.

Geen voorwaarden

Het hebben van een inkomen is dan ook geen vereiste voor een prepaid creditcard. Ook als je in het verleden problemen hebt gehad met het aflossen van een lening of als je nog een lening hebt lopen, kan dit problemen opleveren bij het aanvragen van een creditcard. Een prepaid creditcard biedt dan de oplossing want een negatieve BKR notering is helemaal geen probleem.

De prepaid creditcard maakt het dus voor iedereen mogelijk om te genieten van de vele voordelen van een creditcard zoals gemakkelijk internationaal betalen en online shoppen. Vaak zijn er nog extra's inbegrepen zoals een aankoopverzekering of kortingen in geselecteerde (web)winkels. De creditcard garandeert ook de nodige privacy en kan gemakkelijk afgeschermd worden van je andere rekeningen.

Geen verrassingen achteraf

Wel één van de grootste nadelen van een gewone creditcard is de rekening achteraf. Je bent de aankoop vaak al vergeten en na een maand 'voel' je het pas in jouw budget. Kan je niet meteen betalen, dan moet je terugbetalen mét extra rente! Doordat je bij een prepaid creditcard zelf bepaalt hoeveel tegoed je op de creditcard zet weet je waar je aan toe bent en krijg je geen verrassingen achteraf. Je houdt je uitgaven dus makkelijker in de hand.

Prepaid creditcard aanvragen

Het aanvragen van een prepaid creditcard is gemakkelijk. Dit omdat er weinig tot geen eisen aan de aanvrager worden gesteld, in tegenstelling tot de traditionele creditcard. Een prepaid creditcard wordt toegekend zonder BKR toetsing omdat er op geen enkel moment sprake is van een krediet. Kies je prepaid creditcard hier.

Virtuele creditcard

De virtuele creditcard is een kredietkaartnummer dat je kunt gebruiken voor je online aankopen. Het gaat eigenlijk over een online account en een vcc-nummer (virtuele creditcard-nummer). Het vcc-nummer is een 'wegwerp' kredietkaartnummer. Dit laatste houdt in dat je voor iedere aankoop een ander vcc-nummer gebruikt. Deze methode verhoogt je privacy en veiligheid omdat het kredietkaartnummer na aankoop van een product ergens anders niet meer gebruikt kan worden. Als iemand toch je kredietkaartnummer kan achterhalen, kan hij er niets mee doen. Misbruik is dus eigenlijk uitgesloten. Een virtuele creditcard betekent naast veiligheid ook controle over je uitgaven. Een virtuele creditcard is namelijk een prepaid creditcard: je dient geld op je account te storten voordat je geld kunt uitgeven.