Je bent hier: Home > Creditcards > Prepaid creditcard

Prepaid creditcard

Prepaid Creditcard

Prepaid Creditcard: geen schulden, geen BKR-toetsing!

De voordelen van een normale creditcard maar geen verrassingen achteraf!

Met een prepaid creditcard weet je waar je aan toe bent: je bepaalt van tevoren hoeveel krediet of tegoed je op de kaart zet. Zo heb je controle over je uitgaven én heb je toch de voordelen van een creditcard!

Prepaid Creditcards Vergelijken

Voordelen prepaid creditcard

Overal betalen

Wereldwijd betalenBetaal zowel online als offline met jouw prepaid creditcard. Overal waar je MasterCard of Visa prepaid creditcard wordt geaccepteerd kun je betalen!


Veilig betalen

Veilig betalenMet een prepaid creditcard kun je snel en veilig betalen door de geavanceerde chiptechnologie in de creditcard.


Geen schulden

Geen schuldDoordat je zelf bepaalt hoeveel krediet je op de kaart zet, bouw je niet ongemerkt een schuld op! Dit is één van de grootste risico's bij een gewone creditcard.


Geen BKR-toetsing

Heb je een (negatieve) BKR-registratie? Dan kom je niet in aanmerking voor een gewone creditcard. De prepaid creditcard is dan een uitkomst want doordat je niet rood kunt staan is een BKR-registratie niet relevant.


Geen inkomenstoets

Omdat lenen en rood staan is uitgesloten is er van tevoren geen inkomenstoets noodzakelijk. Dit maakt een prepaid creditcard voor iedereen toegankelijk.


Gemakkelijk apps kopen

Apple ID zonder creditcardApps voor smartphones zijn vaak alleen te koop middels een creditcard. Hiervoor is natuurlijk ook prima een prepaid creditcard te gebruiken!


Hoe starten met een prepaid creditcard?

Prepaid Creditcard aanbieder kiezen: vergelijk hier
Card opladen
Aankopen doen online of in echte winkels, restaurants,...
Online je uitgaven opvolgen

Handige betaalkaart

Een prepaid creditcard is een debitcard en werkt heel simpel. Het is eigenlijk een beetje te vergelijken met prepaid beltegoed: je laadt van tevoren een bedrag op waarmee je net zo lang kunt doen tot het tegoed of krediet op is. Doordat je zelf bepaalt hoeveel krediet je op de prepaid creditcard zet en doordat je niet rood kunt staan loop je geen kredietrisico. Een prepaid creditcard is dus geen lening zoals bij een standaard creditcard. Voor sommige mensen is de prepaid creditcard dan ook veiliger: je loopt geen risico om teveel geld uit te geven dat je eigenlijk niet hebt.

Wanneer je jouw prepaid creditcard hebt opgeladen, kun je overal aankopen doen waar de betreffende creditcard geaccepteerd wordt. Op ruim 30 miljoen plekken kun je terecht met je prepaid creditcard. Denk hierbij aan bijna alle online winkels, bookingsites, reguliere winkels en restaurants. Maar je kunt bijvoorbeeld ook muziek en apps kopen via iTunes of de AppStore en Android Market.

Opladen kan gemakkelijk via bijvoorbeeld iDeal, PayPal of een bankoverschrijving. Sommige prepaid creditcards zijn gekoppeld aan een online account, zoals bijvoorbeeld Skrill.

Geen voorwaarden, BKR-toetsing of inkomenstoets

Het hebben van een inkomen is geen vereiste voor een prepaid creditcard. Ook als je in het verleden problemen hebt gehad met het aflossen van een lening of als je nog een lening hebt lopen, kan dit problemen opleveren bij het aanvragen van een creditcard. Een BKR-toetsing of inkomenscheck is niet nodig bij een prepaid creditcard, waardoor de kaart een uitkomst is voor mensen die niet meer in aanmerking komen voor een bankkrediet of krediet van hun creditcardmaatschappij. De kaart is gretig in trek bij notoire schuldenaars, maar ook studenten zien er een uitweg in.

Bureau krediet registratie (BKR) is in Nederland het instituut dat de schulden en betalingsachterstand registreert van de inwoners van Nederland. Heb je schulden en kom je niet in aanmerking voor een reguliere creditcard? Is er een negatieve bkr registratie? Dan kun je alsnog gebruik maken van een creditcard door te kiezen voor een prepaid creditcard zonder bkr toetsing.

De prepaid creditcard maakt het zo voor iedereen mogelijk om te genieten van de vele voordelen van een creditcard zoals gemakkelijk internationaal betalen en online shoppen. Vaak zijn er nog extra's inbegrepen zoals een aankoopverzekering of kortingen in geselecteerde (web)winkels. De creditcard garandeert ook de nodige privacy en kan gemakkelijk afgeschermd worden van je andere rekeningen.

Geen impact op jouw maximale hypotheek

Veel mensen weten niet dat het aanhouden van een krediet, in welke vorm dan ook, een negatief effect heeft op de hoogte van jouw maximale hypotheek. Een normale creditcard heeft dit ook! Afhankelijk van de ingestelde limiet, wordt dit bedrag vermenigvuldigd met een getal tussen de 3 en 5 en in mindering gebracht op de hoogte van jouw maximale hypotheek. Een prepaid creditcard heeft dit uiteraard niet.

Controle over jouw uitgaven

Wel één van de grootste nadelen van een gewone creditcard is de rekening achteraf. Je bent de aankoop vaak al vergeten en na een maand 'voel' je het pas in jouw budget. Kan je niet meteen betalen, dan moet je terugbetalen mét extra rente! Doordat je bij een prepaid creditcard zelf bepaalt hoeveel tegoed je op de creditcard zet weet je waar je aan toe bent en krijg je geen verrassingen achteraf. Je houdt je uitgaven dus makkelijker in de hand.

De prepaid creditcard is zo een uitkomst voor mensen die hun uitgaven willen beheren door zichzelf vooraf een kredietlimiet op te leggen. Een prepaid creditcard kan namelijk alleen gebruikt worden als er voldoende geld op het tegoed staat. In dat geval kan de kaart dus ook gezien worden als een pinpas maar met de voordelen van het kunnen betalen met een creditcard. De houder van de kaart zal zelf eerst het saldo van de prepaid creditcard moeten opwaarden, zoals bij een prepaid gsm ook het geval is, en er daarna pas gebruik van kunnen maken. Het is dus niet mogelijk om met deze kaart een schuld op te bouwen, omdat alleen het saldo gebruikt kan worden. Om deze reden zal er bij het aanvragen van een van de prepaid creditcards ook geen inkomenseis zijn of een controle bij het BKR worden uitgevoerd. De bank is er immers zeker van dat er geen schuld wordt opgebouwd.

Prepaid creditcards zijn dus een uitkomst voor iedereen die wordt afgewezen voor een standaard creditcard, maar ook voor consumenten, die zelf liever niet geconfronteerd worden met een schuld achteraf en direct willen betalen. Ook ouders die graag een creditcard meegeven als hun kinderen op reis vertrekken zijn gelukkig met de prepaid creditcards. Een aanvraag voor één van de prepaid creditcards kan online worden ingediend en ook studenten kunnen van de voordelen van deze kaart profiteren. Een prepaid creditcard wordt overigens ook wel een debetcard genoemd.

Prepaid creditcard aanvragen

Het aanvragen van een prepaid creditcard is gemakkelijk. Dit omdat er weinig tot geen eisen aan de aanvrager worden gesteld, in tegenstelling tot de traditionele creditcard. Een prepaid creditcard wordt toegekend zonder BKR toetsing omdat er op geen enkel moment sprake is van een krediet. Kies je prepaid creditcard hier.

Prepaid Creditcards vergelijken

Er zijn heel wat aanbieders op de markt van prepaid creditcards. De mogelijkheden en de kosten kunnen erg verschillen. Twee belangrijke kosten zijn de aankoopprijs van de kaart (of de jaarlijkse bijdrage) en de opwaardeerkosten. Telkens als je geld op jouw kaart wil storten zal er een kost in rekening gebracht worden. Dit kan een vast tarief zijn, maar sommige aanbieders werken ook met een percentage. Als je 4 keer per jaar 500 euro stort en er worden 1% kosten gerekend, dan betaal je al 20 euro per jaar om de kaart op te laden. Vergelijk daarom goed de jaarlijkse bijdrages en de opwaardeerkosten.

Vergelijk prepaid creditcards

Virtuele creditcard

De virtuele creditcard is een kredietkaartnummer dat je kunt gebruiken voor je online aankopen. Het gaat eigenlijk over een online account en een vcc-nummer (virtuele creditcard-nummer). Het vcc-nummer is een 'wegwerp' kredietkaartnummer. Dit laatste houdt in dat je voor iedere aankoop een ander vcc-nummer gebruikt. Deze methode verhoogt je privacy en veiligheid omdat het kredietkaartnummer na aankoop van een product ergens anders niet meer gebruikt kan worden. Als iemand toch je kredietkaartnummer kan achterhalen, kan hij er niets mee doen. Misbruik is dus eigenlijk uitgesloten. Een virtuele creditcard betekent naast veiligheid ook controle over je uitgaven. Een virtuele creditcard is namelijk een prepaid creditcard: je dient geld op je account te storten voordat je geld kunt uitgeven.

Voordelen

Voor de meeste mensen kan het het ongewoon voorkomen: een kredietkaart waar je eerst geld naar moet opladen. Er zijn echter wel enkele voordelen verbonden aan zo'n debitcard.

Sommige mensen zouden graag een creditcard hebben om goederen te kopen op internet, maar een normale creditcard wordt pas uitgereikt na een BKR check. Een prepaid creditcard kopen kan iedereen doen. De cards worden aan iedereen uitgereikt zonder een BKR controle en je kan deze kaart toch gebruiken alsof het een echte creditcard is.

Een veel gehoord probleem bij creditcards is eventuele fraude. Soms ontdek je dit te laat zodat de hele kredietlimiet van je kaart bereikt is, waarna er plots duizenden euro's van je rekening afgeschreven worden. Fraude bij kredietkaarten is verzekerd, maar uit eigen ervaring weten we dat het soms wel een tijdje kan duren vooraleer je je geld terug krijgt van de verzekering. Bij een Prepaid Creditcard kan er natuurlijk alleen maar het saldo van de kaart gestolen worden.

Denk ook aan de voorbeelden van ouders die de kredietkaartgegevens aan hun kinderen hebben gegeven om bijvoorbeeld aankopen te doen op iTunes of om op internet spelletjes te spelen. Een prepaid creditcard kan je opladen met een bedrag naar keuze en dat is zeker handig als je de kaart naar je kinderen geeft. Op gelijk welk moment kan je extra geld op de kaart zetten, zodat je bijvoorbeeld makkelijk geld kan sturen naar je kinderen als ze op reis zijn.

Op onze website kun je makkelijk prepaid creditcards vergelijken.

Klassieke creditcards meestal goedkoper dan prepaid creditcards

Prepaid creditcards zijn erg handig, maar in vele gevallen is een klassieke creditcard op het einde van de rit vele malen goedkoper. Laat ons eerst even kijken naar de voor- en de nadelen.

Voor-en nadelen prepaid versus klassieke creditcards

Prepaid creditcard Klassieke creditcard
Kostprijs Jaarlijks een bijdrage, gemiddeld 10 tot 30 euro Jaarlijks een bijdrage, gemiddeld 20 tot 40 euro
BKR check Niet nodig, iedereen krijgt een card Vereist, card kan geweigerd worden
Controle op uitgaven Je kunt alleen uitgeven wat op de kaart staat Je hebt een maandelijkse bestedingslimiet en koopt misschien makkelijker impulsief, zorg ervoor dat je het bedrag op het eind van de maand dus kan terugbetalen
Verzekeringen Afhankelijk van de aanbieder Steeds degelijk verzekerd tegen diefstal en fraude
Extra kosten Geld storten op jouw kaart kost geld, dit loopt snel op! Alleen dure rente te betalen als je het maandelijks overzicht niet meteen kan betalen en dus gespreid moet terugbetalen

Het ontbreken van de BKR check kan voor sommige mensen een voordeel zijn bij prepaid creditcards. Bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) wordt jouw leen- en betalingsgedrag opgevolgd en prepaid creditcards worden hier dus nooit in opgenomen.

De 'verborgen kosten' bij de prepaid creditcard kunnen al snel oplopen. Vooral de kosten die aangerekend worden bij het opwaarderen van de kaart kunnen fors oplopen. Gebruik je de kaart om online aankopen te doen dan zal je regelmatig de kaart opwaarderen. Als je 3 keer per jaar 500 euro op de kaart stort kan dit in sommige gevallen telkens 10 euro kosten. Dan heb je al 30 euro betaald simpelweg om geld op jouw kaart te storten!

Verder zal je ook geen rente ontvangen over het geld dat je op de kaart hebt gezet. Maar de kaartverstrekker plukt wél de rentevruchten van het voorgeschoten bedrag!

Sommige mensen denken dat een prepaid creditcard veiliger is omdat er bij fraude alleen het bedrag gestolen kan worden dat op je kaart staat. Dat is uiteraard zo, maar klassieke creditcards komen steeds met erg goede verzekeringen waardoor eventuele fraude steeds wordt terugbetaald.

Vergelijk hier klassieke creditcards.