Je bent hier: Home > Leningen > Hoeveel kan ik lenen?

Hoeveel kan ik lenen?

Als je geld wilt lenen, dan zal de bank, geldverstrekker of kredietverstrekker kijken wat het maximale bedrag is dat je zou kunnen lenen. Geld lenen kost namelijk geld, dus je betaalt meer terug dan je oorspronkelijk leenbedrag. Ze kijken daarom naar je persoonlijke situatie, naar hoe hoog jouw inkomen en dat van je partner is, of je een vast inkomen hebt, en daarnaast ook naar een aantal vaste lasten die je maandelijks hebt. Je moet namelijk straks wel in staat zijn om je lening weer af te kunnen lossen.

Op de website van Leenservice Nederland kan je bijvoorbeeld makkelijk berekenen hoeveel je zou kunnen lenen.

Kredietverstrekkers kijken naar je inkomen en naar dat van je eventuele partner en trekken daar vervolgens de vaste lasten weer vanaf. Ze houden daarbij ook rekening met andere nog openstaande leningen of schulden, zoals ook de huur of de hypotheek. Er wordt gekeken of je kinderen hebt en als dat het geval is, hoeveel kinderen. Verder is ook je persoonlijke situatie belangrijk, zoals je leeftijd, die van je partner en van je kinderen, je job,... Door al deze gegevens samen te leggen kunnen ze een inschatting maken van hoeveel geld je per maand nog beschikbaar hebt. Dat is het maximale wat je per maand zou kunnen betalen.

Door vervolgens rekening te houden met de actuele rentestanden kunnen ze een indicatie geven van het maximale bedrag dat je zou kunnen lenen.


geld lenen kost geld

Advertentie

Finst

Populair op Financeinfo.nl