Je bent hier: Home > Nieuws > Fold prepaid creditcard pakt uit met bitcoin rewards

Fold prepaid creditcard pakt uit met bitcoin rewards

Fold prepaid creditcard pakt uit met bitcoin rewards

14 april 2020

De startup Fold lanceert weldra een Visa creditcard die gebruikers bij aankopen zal belonen in bitcoins.

Klassiek gezien geven creditcards heel wat beloningen aan klanten als ze betalingen uitvoeren met hun kaart. Denk maar aan de KLM Award Miles die je kan sparen bij American Express. De startup Fold wil nu tegen de zomer een Visa prepaid creditcard lanceren die gebruikers bij aankopen zal belonen met een 1 à 2% cashback, uitbetaald in bitcoin. Fold wil zo de adoptie van cryptocurrency versnellen.

Via de app Fold kunnen gebruikers momenteel al betalen bij grote retailers als Amazon en Starbucks. Voor elke betaling krijgen de gebruikers dan bitcoins als beloning. Door nu ook een prepaid creditcard van Visa te lanceren kan dit systeem verder uitgerold worden over alle verkooppunten die Visa aanvaarden.

Volgens Reeves is bitcoin voor veel mensen interessanter dan een cashback in euro of dollar. "Bitcoin heeft dezelfde vrijheid en flexibiliteit als cash, maar je krijgt er het stijgingspotentieel bij", klinkt het. Uit een bevraging bij 30.000 Fold gebruikers blijkt dat 90% onder hen bereid zijn om hun bestaande creditcard in te ruilen voor een prepaid creditcard van Fold.

De samenwerking met Visa valt onder het 'Visa Fast Track' programma, waarmee de kaartgigant probeert fintechs aan te trekken. Op deze manier hoopt het bedrijf de wereldleider in betalingsverwerkingen te blijven.


Laatste artikels over Kredietkaarten


Cryptopay rolt nieuwe prepaid creditcards eindelijk uit

03 juni 2020

Het cryptocurrency bedrijf Cryptopay heeft na meer dan twee jaren eindelijk zijn prepaid creditcard weer op de markt gebracht.
Lees meer


Waarom contant geld nog niet voorbij is

20 mei 2020

Het coronavirus heeft een enorme invloed op de manier waarop we onze betalingen verrichten. Contant geld wordt bijvoorbeeld flink vermeden.
Lees meer


N26 haalt opnieuw 100 miljoen dollar op

05 mei 2020

De mobiele bank N26 haalt in een nieuwe ronde 100 miljoen dollar op, om goed gewapend de naschokken van de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden.
Lees meer


ICS medewerker steelt geld van klanten

07 april 2020

Een medewerker van International Card Services heeft bijna 25.000 euro gestolen van klanten.
Lees meer